Annonce
Hedensted

Trio udsatte ejerskiftet for at sikre konkurrencevnen

Salgschef Henrik Møller Poulsen (t.v.) og produktionschef Karsten Stenild står klar træde frem i kulissen og overtage ejerskabet af Løsning Maskinværksted A/S. Foto: Michael Svenningsen
Som følge af rettidig omhu har næste generation af Løsning Maskinfabrik A/S allerede været med til at sætte kursen for den fremtidige udvikling, inden de har overtaget tøjlerne.

Løsning: Planen var egentlig ganske klar, da Jørgen Poulsen for 40 år siden etablerede Løsning Maskinfabrik A/S. Den skulle han leve af frem til sin pension, hvor han så kunne se næste generation drive den videre.

Og inden længe føres sidste del af planen ud i livet. I hvert fald nærmer han sig pensionsalderen i en grad, så et ejerskifte er stærkt forestående.

Arvtagerne, sønnen Henrik Møller Poulsen og Karsten Stenild, har allerede overtaget en minoritet, og qua deres fremtrædende roller som henholdsvis salgschef og produktionschef har de allerede sat deres præg på fremtiden. En proces, der snart har været to år undervejs.

- Jeg har kun været interesseret i, at jeg afleverer en konkurrencedygtig virksomhed, der også eksisterer om 20 år. Derfor har vi trukket generationsskiftet ud og i stedet brugt pengene på investeringer og istandsættelser. Og derfor får jeg heller ikke ondt i maven, når det slutter for mig, siger Jørgen Poulsen, som fortsat varetager jobbet som adm. direktør.

Annonce
Hos Løsning Maskinfabrik kommer omsætningen primært fra spåntagningsafdelingen. Men der bliver også foretaget reparationer af større maskiner. Foto: Michael Svenningsen

En ny retning

Løsning Maskinfabrik producerer diverse emner til industrien, herunder alt fra simple bestillinger til særegne prototyper.

Præcis hvornår sidste del af generationsskiftet udføres, ligger endnu ikke fast, men at det er spåntagningsafdelingen, det kommende ejerpar kommer til at prioritere, er der ingen tvivl om.

- Vi har bestemt ikke været enige om alt, men det er heller ikke sundt. Nu har vi fået skubbet skuden i en ny retning, og vi er helt sikkert på rette kurs, så den rejse skal vi bare fortsætte de næste år, siger Karsten Stenild.

Det igangværende generationsskifte markeres sammen med virksomhedens 40-års jubilæum med en reception på fredag.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce