Annonce
Hedensted

Trine blev kaldt fed af fremmed dame i Bilka: Nu må mobningen stoppe

Efter en yderst ubehagelig oplevelse i Bilka er 19-årige Trine Fischer fra Hedensted kommet med et opråb på facebook. Privatfoto

19-årige Trine Fischer ved godt, at hun er tyk - men det giver ikke andre ret til at komme med ondskabsfulde kommentarer. Nu står hun frem med sine oplevelser for at få voksen-mobningen til at stoppe.

Hedensted: "Til den fremmede dame, jeg mødte i Bilka i dag. Jeg håber du læser dette..."

Sådan lyder starten på et Facebook-opslag, som 19-årige Trine Fischer fra Hedensted har postet.

I opslaget fortæller hun om en oplevelse, hun havde i Bilka i Horsens onsdag, da hun var på shoppingtur med sin kæreste. En oplevelse, som fik hende til at løbe grædende ud af butikken.

Trine Fischer er stærkt overvægtig og har hele sit liv kæmpet med at få et naturligt forhold til mad. Hun er blevet drillet som barn på grund af sin vægt, og hun er blevet råbt af af fremmede mennesker på gaden, når hun har været i byen.

Men oplevelsen i Bilka var den, der fik bægeret til at flyde over, fordi den skete ved højlys dag, og fordi den fremmede dame opførte sig som om, det var helt i orden, ja, nærmest hendes ret at kalde Trine for fed.

- Jeg gik rundt i plus size afdelingen, da hun første gang går forbi mig og mumler et eller andet til mig. Jeg kunne godt mærke på hendes stemme, at det ikke var nogle kønne ord, og jeg syntes, jeg hørte ordet fed. Men jeg tænkte, at det nok bare var min hjerne, der spillede mig et pus. 10 sekunder senere går hun forbi mig igen og siger højt med en flabet stemme: "Der er vist én, der skal på slankekur", fortæller Trine Fischer.

Annonce

På de gode dage kan jeg godt fortælle mig selv, at jeg er god nok, som jeg er. På de dårlige hader jeg min krop og synes, jeg er fed og ulækker.

Trine Fischer
- Jeg valgte at stå frem på Facebook, fordi jeg har fået nok af andre menneskers fordømmende kommentarer, siger Trine Fischer. Privatfoto

Lille og værdiløs

Selvom den 19-årige pige havde mest lyst til at ignorere det og gemme sig væk, så valgte hun at konfrontere den fremmede dame.

- Jeg hader min krop uendeligt, og hver gang jeg ser mig selv i spejlet, ser jeg en refleksion med mange skræmmende, usynlige ar. Det er ikke noget, jeg har lyst til at snakke om, men jeg tænkte, at jeg var nødt til at tage ansvar og sige til hende, at det ikke er i orden at sige sådan til andre folk. At man bliver ked af det, fortæller Trine Fischer.

Så hun gik efter damen og spurgte, om det var hende, kommentaren var henvendt til.

- Hun svarer: "Nej, siger jeg jo! Men selv hvis det var dig, så rager det sgu ikke dig, hvad jeg siger". Da sank mit hjerte, og jeg følte mig ydmyget og løb grædende væk, hen mod min kæreste. Jeg følte mig lille og værdiløs og blev konfronteret med alt det, jeg dagligt kæmper med for mig selv, siger Trine Fischer.

Ikke alene

Da hun kom hjem skrev hun opslaget på Facebook. Hun skrev om sine problemer med at få et naturligt forhold til mad - problemer, hun har haft siden barndommen. Hun skrev om den spiseforstyrrelse, der for halvandet år siden fik hende indlagt på sygehuset, og som hun nok aldrig helt slipper af med. Og hun skrev om sin egen kamp om at holde af sig selv og sin krop.

- Jeg valgte at stå frem på Facebook, fordi jeg har fået nok af andre menneskers fordømmende kommentarer. Jeg forstår ikke, hvorfor nogen har et behov for at mobbe andre. Det hører til i en børnehave, hvor man ikke har lært, hvordan man opfører sig endnu, siger Trine Fischer.

Hendes opslag har siden fået mange kommentarer, de fleste positive og med opbakning til Trine, men der er også dem, der skriver: "Jamen damen havde jo ret".

- Men jeg er glad for, at jeg har skrevet det. For jeg føler mig mindre alene, når jeg kan se, at mange andre har oplevet noget lignende. Og jeg føler, at jeg har taget et lille skridt hen imod at få de mennesker, der mobber, til at forstå, at det ikke er i orden, siger Trine Fischer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Rektor inden elevfordeling: - Der bliver ramaskrig, hvis vi skal aflevere elever

Annonce