Annonce
Ikast-Brande

Tredobbelt hæder i Remisen

Jørgen Haahr (t.h.) og Michael Lund Hansen takkede for kulturprisen, som udover Aksel Krors glasfad udløste 5000 kroner til Branderocker. Foto: Mikael Lund
Idrætsfolk og rock-formand hædret med priser af Brande City.
Annonce

Brande: Torsdag bød på hæder til to foreninger og en forhenværende aktiv idrætsudøver, da Brande Citys udvalg for sport, kultur og turisme uddelte priser til Årets Sportsnavn, Årets Sportsforening og den nyindstiftede kulturpris, men der var også verbale roser til de mange frivillige, der holder foreningerne i gang.

Det skulle egentlig være sket tidligere. Onsdag 11. marts skulle priserne til Årets Sportsnavn, Årets Sportsforening og den nyindstiftede kulturpris have været overrakt ved et storstilet kåringsarrangement i Remisen, men i stedet vil datoen i al fremtid blive husket for at være den dag, statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned.

Dermed blev der heller ingen kåringer i Brande den dag, men torsdag 10. september - et halvt år senere en oprindelig planlagt - var det endelig blevet tid til at overrække de tre priser baseret på indsatsen i 2019.

Det var Brande Old Boys, som efter 13 års ”dvale” genoptog udnævnelsen af Årets navn og forening sidste år, men i år var det Brande Citys udvalg for sport, kultur og turisme, der stod for arrangementet, og de havde valgt at supplere de to hæderspriser med en tredje, kulturprisen.

Den kunne Ilse Christensen overrække til musikforeningen Branderockers formand, Jørgen Haahr.

– I har givet os en perlerække af skønne oplevelser, sagde Ilse Christensen og citerede fra indstillingen af Branderocker til hæderen: ”Foreningen har eksisteret i mere end 10 år og har trods modgang haft ildsjæle og mod til at tænke stort”.

Med kulturprisen fulgte 5000 kr. og et glasfad fremstillet specielt til lejligheden af Aksel Kror, der selv var blandt de nominerede til prisen for sine byporte i Drantum. Det samme var Teaterspirernes mangeårige instruktør, Bente Meldgaard, Brande Amatør Orkester, Bondegården, forfatteren Katrine Nørregaard, Teaterkompagniet og Dok Arends.

Annonce

Klubmand

Aftenens første prismodtager var Brande IF’s klubrekordholder, Jonny Bjørnsholm, der sidste efterår stillede fodboldstøvlerne på hylden efter ikke færre end 471 førsteholdskampe. Ved siden af sin aktive karriere har han i de seneste år desuden fungeret som ungdomstræner for især pigerne i Brande IF, og han tog tidligere i år hul på et nyt kapitel i sin trænergerning, da han blev ansat som træner for Vildbjergs 1.-divisionsdamer.

Sigurd Kristensen motiverede udnævnelsen af Jonny Bjørnsholm med, at han – trods en kortvarig afstikker til Give - er en klubmand med en lang og flot karriere og et bevis på, at man med engagement og dygtighed kan komme til tops – også selvom det for prismodtagernes vedkommende ikke ligefrem lå i kortene i ungdomsårene.

De øvrige nominerede til titlen som Årets Sportsnavn var Naja Nissen Kristensen fra Herning-Ikast Håndbold, Lisa Maria Sørensen fra Brande Taekwondoklub, Nikolaj Sholudko fra Brande Atletklub, BGU’s floorballhold i 3. division og Michael Koch fra Brande IF.

Annonce

Tilbage på sporet efter konkurs

Aftenens tredje og sidste pris, prisen til Årets Sportsforening, gik til Brande Sportsrideklub. De øvrige nominerede var BGU, Brande HK, Brande IF, Brande Skytteforening, Svømmeklubben Branditten og sidste års modtager af prisen, Urban Street Zone.

- Efter en konkurs i 2012 måtte I begynde fra bunden, men nu er I tilbage på rette kurs takket være en dygtig daglig leder og en dygtig formand støttet af en dygtig bestyrelse, indledte formanden for sport, kultur og turisme-udvalget, Søren K. Nielsen, sin motivering.

BSR-formand Susanne Rasmussen havde selskab på scenen af Poul Ladefoged, da hun takkede for udnævnelsen af Brande Sportsrideklub som Årets Sportsforening. Foto: Mikael Lund

- Der er foretaget en lang række forbedringer af faciliteterne, og stedet drives meget professionelt med fokus på velfærd og trivsel for alle aktive, fortsatte Søren Nielsen, som også nævnte sportsrideklubbens store stævneaktivitet og hjælperengagement som medvirkende faktorer ved udpegelsen.

BSR-formand Susanne Rasmussen takkede for prisen og nævnte, at Brande Sportsrideklub så sent som sidste år modtog Dansk Rideforbunds frivillighedspris. På rideskolen behøver man ikke at spørge om hjælp – hjælperne kommer selv og spørger, fortalte BSR-formanden.

Annonce

Som et lokomotiv med godsvogne

Fællesskab og samarbejde var også temaet for Jan Svendsens indlæg efter prisuddelingerne. I løbet af 60 år som frivillig foreningsleder har han konstateret, at ”det at yde giver samme glæde som at nyde” om ikke mere. – Nøgleordet er ”vi”. Et samfund, et fællesskab, en forening handler om alt andet end ”mig”, sagde han som kommentar til den i mange sammenhænge omsiggribende ”mig-kultur”.

- Ingen kan flytte noget alene, konstaterede han og brugte – inspireret af omgivelserne - et lokomotiv med godsvogne som eksempel: Hver for sig flytter de ingenting, men sætter man dem sammen, bliver der for alvor flyttet noget. Derfor er der brug for både lokomotiver, der kan gå forrest, og godsvogne, påpegede han.


Ingen kan flytte noget alene.

Jan Svendsen


Aftenen blev desuden krydret med indslag af scoot-ridere og bladers (løbehjuls- og rulleskøjtekørere) fra Urban Street Zone, som viste deres evner på rampe og rail, og Teaterkompagniet stod for det kulturelle med musikalske uddrag fra tre af de senere års forestillinger.

Afslutningsvis sørgede Søren Nielsen for, at ingen gik tomhændede hjem. Samtlige repræsenterede foreninger modtog ”særprisen 2020”, et gratis medlemskab af Brande City året ud, en betingelse for at deltage i sport, kultur og turismeudvalgets næste arrangement for de lokale foreninger, som vil blive afholdt inden jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Annonce