Annonce
Horsens

Tredje smitteudbrud på to måneder: Sygehuset sender knap 20 medarbejdere hjem

Medicinsk sengeafsnit 1 på Regionshospitalet Horsens er i øjeblikket ramt af et smitteudbrud af coronavirus. Udbruddet har sendt 20 medarbejdere hjem, men patienter er uberørte. Arkivfoto: Morten Pape
Regionshospitalet Horsens er ramt af tredje coronasmitteudbrud på kort tid og har i øjeblikket knap 20 medarbejdere fra medicinsk sengeafsnit 1 sendt hjem.

Horsens: Op mod 20 ansatte på medicinsk sengeafsnit 1 på Regionshospitalet Horsens er i øjeblikket sendt hjem som følge af coronasmitte.

Det oplyser hospitalets lægefaglige direktør til Horsens Folkeblad.

- Vi har op mod 20 personaler, som enten er smittede eller nærkontakt til smittede, som ikke kan komme på arbejde, fordi de enten er syge eller afventer svar på test. Heriblandt er der seks konstaterede smittede, siger Nils Falk Bjerregaard, lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens.

Annonce

Smitteudbruddet har trukket store veksler på det øvrige personale, men patienterne er ikke berørt, oplyser direktøren.

- Vi har været nødt til at bede folk om at arbejde over, og vi har kaldt ekstra ind for at dække vagterne og funktionerne. Men vi har ikke måttet aflyse planlagte aktiviteter, siger Nils Falk Bjerregaard, der samtidig oplyser, at der ikke har været behov for at trække på hjælp fra andre hospitaler.


Vi har en forsigtig optimisme og regner med, at vi allerede onsdag får en del personale tilbage på arbejde.

Nils Falk Bjerregaard


Smitteudbruddet falder til alt held sammen med det forhold, at hospitalet i øjeblikket har et beskedent antal akutte patienter, oplyser direktøren.

- Vi ved ikke hvorfor, men vi oplevede det samme i foråret, da statsministeren lukkede landet ned og indførte skrappe restriktioner. Det kan være, det er følgevirkningerne af de nylige skærpede restriktioner, vi kan se nu, siger direktøren.

Smittede på akutafdeling

Smitteudbruddet på medicinsk sengeafsnit 1 er tredje udbrud på kort tid på Regionshospitalet Horsens.

I september blev ni medarbejdere og studerende på afdelingen for kvindesygdomme og fødsler konstateret smittet med coronavirus.

I oktober blev tre ansatte på hospitalets akutafdeling konstateret smittet, og i den efterfølgende screening blev der fundet yderligere syv smittetilfælde.

Et udbrud, som endnu står på.

- Vi har stadig medarbejdere på akutafdelingen, som er syge med covid-19, og vi skal igennem screeningspodning onsdag og torsdag i denne uge for at se, om vi har fået smitteudbruddet i akutafdelingen helt overstået. Det er vi optimistiske omkring, siger Nils Falk Bjerregaard.

Annonce

Forsigtig optimisme

Med smitteudbruddene på de tre afdelinger har hospitalet opbygget en vis erfaring.

- Det er ikke er erfaring, vi er glade for at have fået, men vi har fået en rutine i hele smitteopsporingsarbejdet, og hvordan vi hjælper hinanden på tværs af hospitalet. Nu har vi prøvet det før og ved, hvilke håndtag vi skal rykke i, siger Nils Falk Bjerregaard.

Direktøren er da også fortrøstningsfuld i forhold til det seneste smitteudbrud.

- Vi har en forsigtig optimisme og regner med, at vi allerede onsdag får en del personale tilbage på arbejde, siger han.

- Vi har ikke haft en ukontrollabel stigning i antallet af smittede. De er kommet drypvis, så vi føler, der er kontrol med det, siger Nils Falk Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce