x
Annonce
AC Horsens

Tredje gang blev lykkens gang for Rune Frantsen

Rune Frantsen nærmer sig topformen. De to seneste halvsæsoner har han indledt med en skade, men denne gang, har AC-spilleren undgået uheld. .Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AC-spilleren har de to seneste halvsæsoner været ramt af skader i opstarten, men nu er Rune Frantsen tæt på topformen, og måske er der ovenikøbet mulighed for at spille højre back.

Horsens: Rune Frantsen har ikke været særlig heldig de to seneste gange, at manager Bo Henriksen har samlet førsteholdstruppen i AC Horsens for at tage hul på forberedelserne til en halvsæson.

For et år siden fik han en bold sparket ind på sin hånd, så han brækkede en knogle i hånden på den allerførste træningsdag, og for et halvt år siden gik det ikke meget bedre, da Rune Frantsen i den første testkamp måtte ud humpe ud med et vrid i anklen.

I begge tilfælde måtte AC-spilleren i en periode se på, at de andre trænede, mens han selv opholdt sig i styrketræningslokalet.

Denne vinter har Rune Frantsen været forskånet for uheld. Han har fået godt med spilletid i træningskampene, og formen er god.

- Det har været frustrerende forud for de to seneste halvsæsoner. Denne gang er det anderledes positivt. Det betyder meget at være med i forberedelserne til en sæson, for når sæsonen først er i gang, er det svært at indhente det forsømte. Når vi spiller kampe, er det svært at træne ekstra for at nå topformen, fordi du også skal være frisk til den næste kamp, siger Rune Frantsen.

Annonce
Det har været frustrerende forud for de to seneste halvsæsoner. Denne gang er det anderledes positivt. Det betyder meget at være med i forberedelserne til en sæson, for når sæsonen først er i gang, er det svært at indhente det forsømte.

Rune Frantsen

Power og hurtighed

Han har et stort løbepensum, uanset om han spiller i angrebet eller som højre back.

- Jeg er en type spiller, der lever på min power og hurtighed, så det kræver, at jeg er i god form, siger Rune Frantsen.

Med en optakt uden uheld er den del på plads, så handler det mere om, hvor Bo Henriksen vil benytte Rune Frantsen.

I testkampene har han både været brugt som højre back og i angrebet. Peter Nymann er skadet og yderst tvivlsom til kampen mod FC Nordsjælland.

- Det er svært at blive klog på Bo Henriksens planer, men hvis Nymann er ude, er der da en mulighed for at spille højre back, siger Rune Frantsen.

favoritposition

Det er hans favoritposition, men i efteråret blev han kun brugt i forreste linje.

Rune Frantsen har noteret sig, at et enkelt god præstation kan være nok til at tilspille sig en plads. Det har tidligere kostet spillere som Bjarke Jacobsen og Alexander Ludwig en tur på bænken, da de sad ude med karantæne, fordi andre kom ind og greb chancen.

- Michael Lansing oplevede det samme i efteråret, da han blev udvist i kampen mod Lyngby, og lige siden har Matej Delac spillet, siger Rune Frantsen.

Spørgsmålet er, om Bo Henriksen ikke har mere brug for Rune Frantsens evne til at løbe i dybden mod FC Nordsjælland, der vil forsøge at presse AC Horsens langt tilbage på banen i forårspremieren på søndag.

- Det bliver vigtigt, at de ikke får lov til at spille i mellemrummet foran vores forsvar, så vi skal være meget kompakte.

AC Horsens har et svært slutprogram i grundspillet og kampen mod FC Nordsjælland på kunstgræsset i Farum, gør det ikke lettere.

- Vi glæder os til at komme i gang. Vi har nogle svære kampe, så en god start mod FC Nordsjælland vil være meget værd. På en hel sæson ved man godt, at man ikke kan vinde alle de svære kampe, men i foråret er vi nødt til gøre det godt i nogle af de første kampe mod svære hold, siger Rune Frantsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Politiet og kommunen advarede om at besøge Den Genfundne Bro: - Hvis der havde været for mange her, var vi gået igen

Annonce