Annonce
Hedensted

Tre unge om mobning: - Vi overtænker nok for meget

De fleste unge i Hedensted Kommune fortæller, at de er glade for at gå i skole, men alligevel har en ud af fem følt sig mobbet inden for det seneste halve år. Foto: Mads Dalegaard
Det er chokerende, at 20 procent i udskolingen har følt sig mobbet inden for det seneste halve år, mener Sofie Nymann, Ida Holk Vind og Silje Fast, der går i 9. klasse på Stjernevejskolen. De tror, at det høje tal kan skyldes usikkerhed og misforståelser.

Hedensted: 20 procent af de unge, der går i 7.-9.-klasse i Hedensted Kommune, svarer i en ny undersøgelse, at de mindst en gang har følt sig mobbet inden for de seneste seks måneder.

Men er det ensbetydende med, at nogen har mobbet dem - eller er de unge i dag blevet for nærtagende?

Det spørgsmål stillede vi tre unge 9.-klassespiger på Stjernevejskolen i Hedensted, og de mener, at det nok kan være en blanding af de to.

Annonce

1. Sofie Nymann, 15 år

Sofie Nymann har tendens til at tænke meget over de ting, der bliver sagt til hende, måske også for meget, erkender hun. Foto: Mads Dalegaard

- Det er voldsomt, at så mange har følt, at de er blevet mobbet, og jeg er faktisk ret overrasket over tallet, for det er ikke det, jeg selv ser. Men jeg tror måske, det handler om, at vi ofte overtænker tingene, det har jeg i hvert fald selv en tendens til. Nogle gange kan jeg gå og tænke over en kommentar en hel dag.

- Det ville måske være nemmere at spørge personen, hvad hun egentlig mente, men det kan også starte en konflikt, der slet ikke var der. For det meste overbeviser jeg mig selv om, at de ikke mente noget ondt med det, men det sidder alligevel i baghovedet.

- Og det kan være alt muligt, det handler om. Ens tøj, ens frisure eller noget andet. Men jo ældre, man bliver, jo mindre betyder det. Jeg er i hvert fald nået dertil nu, hvor jeg bare er glad for den, jeg er.

2. Ida Holk Vind, 15 år

Ida Holk Vind er sikker på, at hun både har misforstået andre og selv er blevet misforstået flere gange, og nok især, når samtalen er foregået på sociale medier. Foto: Mads Dalegaard

- Jeg er helt sikker på, at jeg prøvet situationer, hvor noget, jeg har sagt, er blevet fejlfortolket, og jeg har uden tvivl også selv misforstået kommentarer nogle gange. Der skal jo ikke så meget til, før noget, man siger i sjov, pludselig kan blive opfattet forkert. Især på de sociale medier, hvor man ikke kan høre tonefaldet eller se, at folk smiler.

- Af en eller anden grund kan man tit tænke det værste, når folk siger noget til en, også selvom de måske ikke mente noget dårligt med det. Det kan være, hvis man har en anden type tøj på end de andre, og nogen så kommenterer det.

- Jeg tror, at det er værre i 7. klasse end i 9. klasse, for dengang var man mere usikker på sig selv og sammenlignede sig mere med andre.

3. Silje Fast, 16 år

Silke Fast synes, det er svært at vide, hvornår man skal blande sig, hvis man har en fornemmelse af, at en klassekammerat bliver drillet. For det er slet ikke sikkert, at vedkommende har lyst til, at man siger noget. Foto: Mads Dalegaard

- Generelt har vi et godt fællesskab i vores klasse, men alligevel kan der være situationer, hvor man kan blive i tvivl om, hvorvidt nogen føler sig mobbet.

- Vi har faktisk haft en diskussion mellem pigerne og drengene, fordi en gruppe af drengene efter vores mening drillede en klassekammerat rimeligt tit. Drengene mente, det bare var sjovt, men det virkede ikke som om, ham det gik ud over, syntes, det var sjovt. Og skal man så ikke lade være?

- Det er svært, fordi det er et følsomt emne. Det er også svært at vide, om man skal blande sig, for måske ville den dreng, det gik ud over, faktisk helst have, at vi lod det ligge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Intens stemning ved retten: Dømte for dødsvold ført væk i håndjern under tilråb fra vennerne

Horsens

Kvik borger afslørede narkohandel

Annonce