Annonce
Brædstrup

Tre selvstændige frisører har slået totterne sammen: Det fungerer rigtig godt for os

Malene-Lykke Krogh, Maria Bilstrup og Jane Lykke er tre selvstændige frisører under samme tag i frisørsalonen på Bredgade 40 i Brædstrup. Foto: Henrik C. Sandvad
Hos Hårstudiet i Bredgade i Brædstrup har man fundet et koncept, der virker. De tre frisører i salonen er alle selvstændige med den frihed, det giver. Samtidig nyder de alle tre godt af samværet og samarbejdet med hinanden.

Brædstrup: Sidste år gik indehaveren af Hårstudiet, Malene-Lykke Krogh, nye veje, da hun igen stod og manglede en ansat til sin frisørsalon på Bredgade 40 i Brædstrup. I stedet for at ansætte en frisør valgte indehaveren at søge efter en selvstændig frisør, som hun kunne dele salon og arbejdsfællesskab med.

Således startede frisør og makeup-artist Jane Lykke i Hårstudiet under sit eget navn og cvr-nummer i april sidste år, og konceptet har siden fungeret så godt, at der 6. april i år kom en ny selvstændig frisør ind i salonen.

- Jeg har haft salon her i Brædstrup i 12-13 år, og i den periode har jeg haft en del ansatte. Når man har en ansat, skal man ofte navigere i, at de bliver syge eller skal på barsel, eller så springer de ud som selvstændige i deres egen lille salon. Med det her koncept driver vi hver især vores egen lille butik. Vi holder åbent for vores kunder, når vi vil, og samtidig har man nogle kollegaer at snakke med. Så det er ikke så ensomt, som at have sin egen salon. Jeg synes, det er fantastisk, og vi har fundet ud af, at det her fungerer rigtig godt for os, siger Malene-Lykke Krogh.

Annonce

Ny frisør i salonen

Da frisørerne fik lov til at åbne deres saloner igen 6. april efter den lange corona-nedlukning, var det derfor med en ny frisør med i salonen. Det drejer sig om 31-årige Maria Bilstrup, som har en fortid hos en anden af byens frisørsaloner, Hair by Gry.

Netop tilbage efter barsel passede det hende derfor godt at blive selvstændig med sin nye virksomhed, Frisør Maria B, og dermed bestemme over sin egen tid.

Maria Bilstrup er startet ud som selvstændig frisør, så hun bedre kan få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen. Derfor passer det hende godt at arbejde sammen med to andre selvstændige under samme tag. Foto: Henrik C. Sandvad

- Når man som jeg har to små børn og et familieliv og et arbejdsliv, der skal passe sammen, så passede det mig godt at blive selvstændig, så jeg selv kan bestemme mine arbejdstider. Samtidig fungerer det godt for mig at have to erfarne kolleger omkring mig, som jeg kan spørge til råds. På den måde kan vi hjælpe hinanden, og vi er ikke mere konkurrenter, end at vi godt kan henvise en kunde til hinanden, hvis vi ikke selv har tid, siger Maria Bilstrup.

Annonce

Stylist i fritiden


Vi holder åbent for vores kunder, når vi vil, og samtidig har man nogle kollegaer at snakke med. Så det er ikke så ensomt, som at have sin egen salon.

Malene-Lykke Krogh


Det bliver mere og mere almindeligt, at selvstændige frisører deler salon og husleje. Tendensen ses mest på Sjælland, men konceptet er i fremmarch i hele landet, og hos Hårstudiet er det kommet for at blive, mener Jane Lykke.

Hun er ud over at være frisør makeup-artist og stylist, og hun arbejder freelance som brudestylist, hvor hun kører ud til brude i hele landet.

- Derfor passer det mig meget godt, at jeg kan kombinere begge dele og have mine egne åbningstider. Brudene har jeg jo om lørdagen, så der er jeg oftest væk. På grund af coronaen har mange så udskudt deres bryllup og konfirmationer, så det har givet mig mere tid i salonen. Vi har haft forrygende travlt, siden der blev åbnet igen, siger Jane Lykke.

Jane Lykke er ud over at være frisør makeup-artist, og så arbejder hun som freelance brudestylist. Foto: Henrik C. Sandvad

Hårstudiet har under nedlukningen været igennem en større renovering. Her er der kommet nye lofter, vægge og belysning, så det er med fuld besætning og et nyt look i salonen, at de tre selvstændige frisører står klar til at tage imod kunderne.

- På den måde har vi udnyttet coronapausen godt. Vi er dog glade for, at vi er kommet i gang igen og ikke mindst, at kunderne stadig er her, siger Malene-Lykke Krogh.

Malene-Lykke Krogh har haft frisørsalon i Brædstrup i flere år, men hun er meget tilfreds med, at hun nu deler lokale med to andre selvstændige. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Hedensted For abonnenter

Byrådsmedlem nægter holdningsskifte efter stemmeflyt: - Jeg havde sagt ja til noget, jeg i bund og grund ikke var enig i

Annonce