Annonce
112

Tre indbrud i tre byer

Tyve på spil i tre byer i kommunen. Arkivfoto

Hansted/Østbirk/Brædstrup: Ejendomme i Østbirk, Brædstrup og Hansted har været udsat for indbrud..

Et sted mellem klokken 14.30 fredag og 0.15 søndag havde beboere på Møllegade i Brædstrup besøg af ubudne gæster.

- Der var blevet opbrudt en terrassedør, og så var det lykkedes at få gennet husets hund ind i et aflukket rum, inden man har været rundt og rode i skabet og skuffer og stjålet smykker, oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Hans Hoffensetz.

Også i Hansted har nogen været på udkig efter juveler. Et sted mellem fredag middag og lørdag klokken 19.30 har en landejendom på Stængervej nemlig haft ubudne gæster.

- Man har brækket et vindue op med en skruetrækker. Og tilsyneladende kun været i soveværelset, hvor der er stjålet smykker. Vi har endnu ikke det fulde overblik, men ud fra det, man lige umiddelbart kan se, er der i hvert fald stjålet en Pandora-halskæde, oplyser vagtchefen.

Og sidst men ikke mindst har nogle tilsyneladende meget stærke tyve tyve været på færde på Birknæsvej i Østbirk på et tidspunkt i løbet af den seneste uge mellem sidste lørdag klokken 10 og denne lørdag klokken 20.

- Man har aflistet et vindue og stjålet en buskrydder og to granithavebænke fra et udhus. Det må have været tungt, lyder det fra Hans Hoffensetz.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce