Annonce
Horsens

Tre i træk: Endnu en Horsens-skole ramt af computer-tyveri

Gerningsmændene brugte sten til at knuse flere ruder til Learnmark, hvor der blev stjålet et ukendt antal computere, oplyser politiet. Arkivfoto
Politiet tog dna-spor på Learnmark onsdag aften og undersøger, om en stribe indbrud kan kædes sammen.

Horsens: Flere ruder blev knust og adskillige computere stjålet, da endnu en skole i Horsens-området onsdag aften blev udsat for computer-tyveri.

Denne gang var det Learnmark på Strandpromenaden, det gik ud over, oplyser kriminalkommissær Lars Elmstrøm fra Sydøstjyllands Politi om indbruddet, der skete omkring kl. 20.15.

Det er uvist, hvor mange maskiner gerningsmændene slap af sted med. Skolens driftsleder Bo Sørensen, som tilkaldte politiet, da han blev alarmeret, fortæller dog, at tyvene har været inde i flere lokaler

- Vi får et bedre overblik over det i løbet af i dag eller i morgen. Om det er 10, 20 eller 30 computere, de har taget, ved jeg ikke nu, siger Learnmarks driftsleder.

Annonce

Politiet undersøger dna-spor

Indbruddet er det seneste i en række på skoler i Horsens Kommune i marts.

Den 6. marts blev der stjålet 78 computere fra Hovedgård Skole, den 9. marts blev der taget 10 pc'er på Egebjergskolen, og her slog tyve til igen weekenden efter og stjal endnu flere computere.

Politiet undersøger nu, om tyverierne kan kædes sammen, forklarer Lars Elmstrøm, som dog ikke vil spå om, om der er tale om organiserede indbrud.

- Vi kan ikke sige, om sagerne kan kædes sammen, men det er sager, der efterforskes sammen, fordi fremgangsmåden er ret ens, siger han.

Han uddyber, at tyvene på Learnmark ikke efterlod sig oplagte spor, men der er taget dna-prøver, som nu er sendt til nærmere undersøgelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Frihedsrettigheder har en pris

Den personlige frihed er ukrænkelig. Det siger Grundloven, og det er et ualmindeligt godt princip, som hele vores samfund bygger på. Som fri presse er vi de første til at forfægte ytringsfriheden, som er en anden af de helt grundlæggende frihedsrettigheder i Danmark. Men frihed kan også have en pris. Det så vi i denne uge, da Retten i Horsens varetægtsfængslede en mand, der er ramt af demens. Han er sigtet for over 40 forhold: røveri, vold, trusler, hærværk, tyverier m.m., alle begået på Endelave og alle i perioden mellem juli og nu. Sagen er dybt ulykkelig for alle involverede, og et meget stort spørgsmål tårner sig op, efter manden er blevet varetægtsfængslet: Hvordan kan det komme dertil, at det er retten, der skal løse et problem, der i bund og grund handler om sygdom? Svaret er, at det kan det, når en mand har besluttet sig for, at han ikke vil flytte fra sit hjem. At han har den ret, har de fleste utrolig meget sympati for. Alligevel nager tvivlen, når en beslutning som i dette tilfælde har vidtrækkende konsekvenser for ham selv, de pårørende, naboer, hjemmeplejen, politiet, retssystemet og mennesker, han træffer på sin vej. Vi har lovgivning, som i ganske særlige tilfælde og under ganske særlige omstændigheder tillader, at mennesker bliver tvangsindlagt til psykiatrisk behandling. Og vi har lovgivning, som i ganske særlige tilfælde og under ganske særlige omstændigheder tillader, at mennesker bliver tvangsflyttet fra deres hjem til en institution. Der er gode grunde til, at reglerne kun åbner en smal sprække for handling, for det er altid farligt at gradbøje frihed. Også selv om en enkelt sag, hvor rigtig mange parter har gjort en stor indsats for at hjælp en syg mand, ender i et offentligt grundlovsforhør. Den udgang er ubehagelig, men nødvendig for at værne om frihedsrettighederne. For mig personligt betyder sagen, at jeg vil undersøge, hvordan jeg kan lave en fremtidsfuldmagt, som giver mine pårørende den bedst opnåelige mulighed for at træffe beslutninger på mine vegne, hvis jeg skulle blive ramt af demens. For det kan ske for os alle.

Annonce