Annonce
Horsens

Tre bud på ny jernbanestrækning - nu åbner Banedanmark for debatten

De tre mulige linjeføringer er skitseret her og vil blive gennemgået på borgermøderne. Pr-foto

Tog skal kunne køre op til 250 km/t på strækning, der skal føre lyntog øst om Skanderborg på strækningen fra Horsens til Aarhus. Tre linjeføringer er i spil

Hovedgård: Rejsetiden mellem Odense og Aarhus skal reduceres. Dette skal blandt ske ved, at der anlægges en helt ny bane mellem Hovedgård og Hasselager.

Banedanmark er i fuld gang med at undersøge mulighederne for forskellige linjeføringer, og høringsperioden for projektet er netop indledt og løber frem til den 18. februar.

- At vi starter høringsperioden for projektet betyder, at det er nu, man som borger eller andre interesserede har mulighed for at komme med input til projektet. Vi opfordrer alle, der måtte have interesse i projektet, til at komme med deres kommentarer, siger Betina Lose, sektionschef i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

Der holdes tre borgermøder, hvor Banedanmark informerer om påvirkninger af projektet.

Banedanmark har skitseret tre linjeføringer, og de er endnu ikke vedtaget. Der er tale om forslag, som vvm-redegørelsen (vurdering af virkninger på miljøet) og vvm-høringen vil tage udgangspunkt i.

Den endelige linjeføring for hele strækningen mellem Hovedgård og Hasselager fastlægges efter vvm-processen, og det bliver en politisk beslutning, hvilken linjeføring der vælges. Der forventes politiske forhandlinger om projektet i 2019.

Den kommende bane vil være elektrificeret med mulighed for at køre med op til 250 km/t.

Samtidig vil den også aflaste den 29 km lange strækning, der løber vest om og igennem Skanderborg.

Borgermøderne er 16. januar i Horsens, dagen efter i Skanderborg, og 18. januar i Solbjerg. /EXP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce