Annonce
Horsens

Tre borgermøder om E45-udvidelse bliver til ét virtuelt møde

15. september kl. 19-21 holdes borgermøde om vvm-undersøgelsen for E45-udvidelsen ved Horsens og Hedensted. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Høringsfasen om motorvejsudvidelsen omkring Horsens og Hedensted skulle være kulmineret i tre fysiske møder, men coronabegrænsninger tvinger Vejdirektoratet til at sadle om.
Annonce

Horsens: Tanken var tre fysiske borgermøder om udvidelsen af motorvejen fra Vejle N til Skanderborg S, men corona-begrænsninger får Vejdirektoratet til at justere planerne.

15. september kl. 19-21 holdes i stedet et virtuelt borgermøde om vvm-undersøgelsen, der blandt andet lægger op til seks spor på strækningen mod de fire, vi har i dag.

Mødet streames på internettet - og der er også mulighed for at se det efterfølgende, hvis man er forhindret på aftenen.

- Vi har lavet en lang høringsperiode (til 27. september, red.) for at kunne holde fysiske borgermøder, fordi vi oplever dem som vigtige. Men så blussede smittetallene op igen,og da vi er nødt til at planlægge i god tid, tog vi en beslutning. Derfor blev det sådan, forklarer Jacob Pryds Winkel, der er senior projektleder hos Vejdirektoratet.

Mødet er både for dem, der har brug for en generel indføring i projektet, og dem, der i forvejen har læst sig ned i detaljerne i vvm-undersøgelsen.

Annonce

Støj fylder mest

En række borgere i blandt andet Hatting, Gedved, Egebjerg, Eriknauer og Løsning har allerede meldt sig med skriftlige indsigelser. Langt de fleste af dem handler om støjgener for boliger, der er placeret tæt op ad motorvejen. Mange oplever markante gener allerede i dag og opfordrer til støjskærme og -volde tæt på netop deres huse.


Vi har lagt os i selen med mødet. Jeg kommer til at stå og fortælle om projektet live - det er altså ikke optaget på forhånd.

Jacob Pryds Winkel


En række virksomhedsejere i området gør opmærksom på, at der skal ske noget hellere i dag end i morgen i forhold til seks spor, da alt for meget tid spildes med at holde i kø på strækningen.

- Vi har lagt os i selen med mødet. Jeg kommer til at stå og fortælle om projektet live - det er altså ikke optaget på forhånd, siger Jacob Pryds Winkel.

Han er flankeret af folk, der samler op på de chatbeskeder, borgerne sender ind. Der bliver tale om svar på de mere generelle spørgsmål, lyder det fra direktoratet.

Annonce

Detaljerne må vente

Normalt på borgermøder er der stande, hvor man bagefter kan stille spørgsmål om for eksempel støjpåvirkning på specifikke adresser. Det lader sig ikke gøre denne gang, så Jacob Pryds Winkel opfordrer til, at borgere, der gerne vil kende konsekvenser for netop deres bopæl, kontakter direktoratet telefonisk eller på skrift.

Arrangøren varsler at komme ind på vejprojektet, natur og miljø, støj, ekspropriation og ejendomsforhold og trafik/samfundsøkonomi.

En eventuel udvidelse af E45 i Horsens- og Hedensted-området står stadig på usikker grund, da regeringen ikke har meldt et infrastrukturudspil ud endnu. Kun står det fast, at blå bloks plan fra foråret 2019 blev hældt af brættet, da magten skiftede sidste sommer.

Man kan læse mere om borgermødet her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce