Annonce
Erhverv

Tre bestyrelsesmedlemmer trak sig: Handelsforening skifter ud efter lunkent regnskab

Janne Skov fra delikatessebutikken Fru Skov i Brædstrup er valgt som ny formand for Brædstrup Handel & Erhverv. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Tre bestyrelsesmedlemmer herunder formand og næstformand valgte at trække sig ud af Brædstrup Handel & Erhverv, da foreningen onsdag aften holdt generalforsamling.
Annonce

Brædstrup: Det var store skiftedag, da handelsforeningen Brædstrup Handel & Erhverv onsdag aften holdt generalforsamling på Hotel Pejsegården. Både formand Linda Mikkelsen, næstformand Karina Mikkelsen, og bestyrelsesmedlem Erik Olesen valgte nemlig at trække sig, da der skulle være valg til bestyrelsen. Det skete efter, at fem nye tilbød at stille op til bestyrelsesarbejdet.

Linda Mikkelsen har været formand for Brædstrup Handel & Erhverv siden 2018, og ifølge den nu forhenværende formand var der ingen dramatik i den store udskiftning.

- Jeg har det egentlig helt fint. Når der er nogle, der stiller op, og gerne vil gøre et godt arbejde for foreningen, så stiller jeg gerne mit mandat til rådighed. Det er godt, at der kommer nogle friske kræfter ind, og de nye i bestyrelsen skal selvfølgelig have lov til at prøve deres ideer af, sagde Linda Mikkelsen efter generalforsamlingen.

Jeg har det egentlig helt fint. Når der er nogle, der stiller op, og gerne vil gøre et godt arbejde for foreningen, så stiller jeg gerne mit mandat til rådighed.

Linda Mikkelsen, forhenværende formand Brædstrup Handel & Erhverv.

Annonce

Ud med underskud

Den afgående formand havde kort forinden præsenteret et regnskab for medlemmerne, som viste et underskud for 2019 på 34.769 kroner. Det betyder, at der i budgettet for 2020 må skæres kraftigt i aktivitetsudgifterne for at få foreningen til at give overskud. Den nu tidligere formand ville dog ikke kalde situationen for kritisk, da Brædstrup Handel & Erhverv stadig kan præsentere en egenkapital for 203.242 kroner.

- Situationen er på ingen måde alvorlig. Vi mistede i 2019 et tilskud fra Business Horsens, som vi ikke vil få i fremtiden, og det er det, man kan se af resultatet. Vi har nu tilpasset os den nye situation i budgettet for 2020. Vi har derfor tilpasset vores aktiviteter i dette år efter den situation, sagde Linda Mikkelsen.

Hun understregede, at den store udskiftning i bestyrelsen ikke havde noget med regnskabet at gøre, men blot et udtryk for, at der i år var mange, der ville ind og arbejde for foreningen.

Annonce

Mere samarbejde

Brædstrup Handel & Erhverv fik på generalforsamling valgt fire nye medlemmer ind, så bestyrelsen nu ser sådan ud: Nelly Madsen (Fri Bikeshop), Janne Skov (Fru Skov), Frank Emborg Knudsen (SuperBrugsen), Lasse Jakobsen (Sportigan) og Pernille Stobberup (Blomstergården). Derudover er Lene Sørensen og Steen Laursen valgt som suppleanter.

Efter generalforsamlingen konstituerede den nye bestyrelse sig med Janne Skov som formand og Frank Knudsen som næstformand, og ifølge den nye formand har foreningen nu fået en stærk bestyrelse.

- Jeg tror, det bliver forrygende godt, og vi har fået et stærkt team. Vi tænker, at der skal prøves nogle nye ting af i foreningen. Der har længe været talt om, at vi skal lægge os ind under Business Horsens, men vi mener, at vi tjener byen bedst, hvis vi fortsætter som en selvstændig forening, sagde Janne Skov efter generalforsamlingen.

Selvom den pludselige udskiftning i handelsforeningens bestyrelse ligner en koordineret aktion, så afviser den nye formand, at det har været sådan.

- Vi er blot nogle, som ønsker, at vi skulle arbejde mere sammen i Brædstrup, og det har vi aftalt med hinanden, at det ville vi gerne gøre. Vi vil gerne præcisere, hvad vi ønsker, og hvad vi vil efter vores første bestyrelsesmøde, sagde Janne Skov.

Annonce

Godt gang i byen

I sin sidste beretning som formand kunne Linda Mikkelsen se tilbage på et travlt år for Brædstrup Handel & Erhverv. Foreningen, som har til formål at virke for en sund udvikling af handelen og erhvervslivet i Brædstrup og opland, har igen i det forgangne år støttet op om aktiviteter for at skabe en levende handelsby. Det var i 2019 blandt andet sket gennem det årlige kræmmermarked, Bakkelandets Byfest, en søndagsåbning i samarbejde med Brædstrup IF, black friday, juletræstænding og meget mere.

Derudover er Brædstrup også under forvandling med flere boligprojekter på vej, så formanden så i sin beretning lyst på fremtiden i Brædstrup.

- Brædstrup Handel & Erhverv er rigtig glade for det, som sker i byen i øjeblikket. Byen har i årernes løb været igennem en udvikling, og denne udvikling ser ud til at fortsætte, sagde Linda Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce