Annonce
Horsens

Tre ansatte på sygehuset i Horsens testet positiv for covid-19

Smitten har udløst flere hjemsendelser ud over de smittede samt en screening af hele personalet på akutafdelingen. Arkivfoto: Morten Pape
Smittetilfælde på Regionshospitalet Horsens' akutafdeling har udløst en screening for covid-19 af hele personalet på afdelingen, hvilket har givet udfordringer i forhold til at holde afdelingen operativ.

Horsens: Tre ansatte på Regionshospitalet Horsens' akutafdeling er blevet testet positive for covid-19 i starten af denne uge. Det har udløst en massiv testning af samtlige 150 ansatte på afdelingen, samt 14 hjemsendelser ud over de tre smittede.

Det har givet hospitalet personalemæssige udfordringer i forhold til at håndtere de opgaver, som akutafdelingen har.

Derfor har man lavet aftaler med de andre hospitaler i regionen, så sygehuset i Horsens, hvis det er nødvendigt, kan videresende patienter til dem.

Annonce

Screening af 150 ansatte

Lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens, Nils Falk Bjerregaard, kan bekræfte, at der er tre ansatte på hospitalets akutafdeling, der er testet positiv for covid-19, og at det har udløst en screening af samtlige 150 ansatte på afdelingen.


Vi har sat flere ting i gang for at få inddæmmet smitten. De ansatte, der har været i kontakt med de smittede, er blevet hjemsendt og kan først vende tilbage, når de kan præsentere en negativ test.

Nils Falk Bjerregaard, lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens


- Vi har sat flere ting i gang for at få inddæmmet smitten. De ansatte, der har været i kontakt med de smittede, er blevet hjemsendt og kan først vende tilbage, når de kan præsentere en negativ test. Vi har sendt 14 hjem på den baggrund, og nogle enkelte af dem er faktisk allerede tilbage på arbejde igen, siger Nils Falk Bjerregaard.

Hvordan de tre er blevet smittet, kan man ifølge direktøren kun gisne om.

- Vi modtager jo corona-smittede på afdelingen, så det kan være den vej rundt, selv om vi gør os meget store anstrengelser for at beskytte vores ansatte via diverse værnemidler og forholdsregler. Men det kan også være én, der er blevet smittet i privat regi og så har taget den med på arbejde. Det ved vi reelt ikke noget om, siger Nils Falk Bjerregaard, der forventer, at smitten ret hurtigt vil blive inddæmmet med hjælp fra de ting, der er sat i værk.

Annonce

Giver udfordringer

- Efter samråd med vores egen klinisk-mikrobiologiske afdeling og sundhedsmyndighederne foretager vi en screening af samtlige 150 ansatte på afdelingen, og det har indtil videre ikke givet flere positive tests ud over de tre, vi blev ramt af i starten af ugen, siger han, og fortsætter:

- Og det siger næsten sig selv, at det giver nogle udfordringer i dagligdagen, når nogle er syge, andre er hjemsendt og afventer testsvar, mens alle andre også skal bruge tid på at blive podet. Det giver problemer i forhold til at dække vores kliniske funktioner på akutafdelingen, men det er gået indtil videre, fordi vi har haft nogle relativt fredelige dage uden det store pres på akutafdelingen. Og skulle der komme flere patienter, end vi kan håndtere, har vi mulighed for at sende dem videre til andre sygehuse, siger Nils Falk Bjerregaard.

Annonce

Kun få indlagte med Covid-19

Han fortæller videre, at hospitalet kun har meget få coronapatienter indlagt, og at smitten næppe er kommet herfra, fordi disse patienters sengeafsnit ligger afsondret fra akutafdelingen.

- Siden sommer har vi højst haft tre indlagte med covid-19 pr. døgn, så det bør ikke være det, der lægger os ned. Vi tager det naturligvis meget alvorligt, at der indenfor kort tid dukker tre smittetilfælde op på den samme afdeling, og det er da også derfor, vi har sat massivt ind for at få smitten stoppet, siger Nils Falk Bjerregaard.

Nils Falk Bjerregaard, lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens, kan bekræfte, at tre ansatte på akutafdelingen er blevet testet positive for Covid-19. Han fortæller videre, at det har udløst en test-screening af samtlig 150 ansatte på afdelingen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Unge skræmte gæster ved 60 års fødselsdagsfest på sognegård: - De truede med kniv og var iført elefanthuer

Hedensted For abonnenter

Poul spejder efter kloakarbejderne: Spildevands-selskab har brugt alle pengene på nye udstykninger

Sport

HfS sejrede på udebane, da Søren Jochumsen agerede vikar i målet: Holdet er et mulehår fra at indfri sæsonens målsætning

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

Dall: K er klar til hvad som helst for at vinde borgmesterkæder

Kultur For abonnenter

Sikke et døgn: voldsomt stormvejr, nedbrud på elnettet og eksplosiv gas på afveje

HH Elite

Liveblog og videoanalyse: HH Elite viser klassen og vinder stort i Holstebro

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Odder

Syv nye padelbaner på vej: Håndboldstjerner med i nyt stort padelcenter

Horsens For abonnenter

Dorthe fik kørt benene over af en lastbil: Jeg kan huske det hele, men angsten fyldte mere end smerten

Horsens

Travl nat i Horsens: 19-årig råbte 'fucking bøsser' og sprang på politibetjent

Annonce