Annonce
Horsens

Travlhed var teststederne forberedte på: Nyt center er kommet roligt fra start

Rasmus Ehlers (til venstre), leder af Falcks hurtigtestcentre i Horsens samt i Hedensted Kommune og i Hou, forudser et endnu større rykind anden påskedag. PCR-testcentret ved Casa Arena er fuldt booket både søndag og mandag. Foto: Søren Gylling
Der har været enkelte meldinger om ventetider på en søndag, hvor testcentrene havde mandskab klar til at pode mange mennesker. Folk skal stadig lige lære, at der er kommet et nyt center på Ove Jensens Allé, lyder det fra Falck.

Horsens: Første påskedag er også første store testdag for dem, der skal have en negativ coronatest klar til for eksempel frisørbesøget eller det fysiske fremmøde på skolen, når hverdagen kalder igen fra på tirsdag.

Med en forventet svartid på 24-48 timer er søndag dagen, hvor man skal have sin PCR-test, hvis den skal være klar tirsdag.

Testcentret ved Casa Arena i Horsens er også fuldt booket hele dagen, men centrets daglige leder, Helene Freund, fortæller søndag eftermiddag, at der er styr på de mange mennesker, der kommer forbi enten i bil eller på gåben.

- Det går godt og glider, som det skal, men vi er også mange folk på arbejde i dag til at håndtere det, siger hun.

Annonce

Styrer trafikken

Avisen var et smut forbi kort efter frokost, og her var der bilkø i køresporene hele vejen langs Casa Arenas sydside, men der kunne godt klemmes enkelte biler ind, inden køen nåede ud på Langmarksvej. Trafikken så ud til at glide stille og roligt.

En trafikvagt havde desuden styr på at dirigere bilerne, så en kø på Langmarksvej netop ikke skulle opstå.

- Sådan har vi egentlig gjort længe, fordi centret efterhånden er blevet så stort (løbende øget testkapacitet, red.), at det har været nødvendigt, så vi har så lidt kø som muligt, og folk hurtigere kan komme til, siger Helene Freund.

Er der ved at opstå kø på Langmarksvej, vil bilister blive anmodet om at parkere ved Forum Horsens og benytte det gående test-spor. Rådet er stadig, at man kommer så tæt som muligt på den forudbestilte tid.

Annonce

Enkelte meldinger om ventetid

På Falcks hurtigtestcentre forudbestiller man ikke en tid, men her kan man holde øje med Falcks hjemmeside for at se, hvor lang den forventede ventetid er ved teststederne.

I løbet af søndagen har man blandt andet kunne se, at der på tidspunkter har været op til en times ventetid ved Hedensted Centret og 45 minutter ved Beboerhuset i Sundparken i Horsens og Vitapark i Odder. De fleste steder har der dog ikke været oplyst nogen ventetid, de gange avisen har tjekket hjemmesiden.

Fra Rasmus Ehlers, der er leder af centrene i Horsens samt i Hedensted Kommune, er meldingen også, at det er forløbet nogenlunde efter bogen.

- Vi har måske ikke fået helt så mange ind, som vi havde regnet med, men det er egentlig fint. Vi regner med mange i morgen (mandag, red.), siger han søndag eftermiddag.


Vi har måske ikke fået helt så mange ind, som vi havde regnet med, men det er egentlig fint. Vi regner med mange mandag.

Rasmus Ehlers


Annonce

Stille start i nyt center

Der har det nye center på Ove Jensens Allé 19C været åbent i en halv dag, og der har det indtil videre været stille og roligt.

- Det handler nok lige så meget om, at folk endnu ikke ved, at vi er her, for der har egentlig været mange på Sandøvej. Det handler nok om, de lige skal vide, at man også kan komme her, siger Rasmus Ehlers.

Falck har mandag udvidede åbningstider mange steder ud fra forventningen om et stort rykind. Tiderne findes på Falcks hjemmeside og på www.covid-19-kort.dk.

Testcentret på Langmarksvej i Horsens tilbyder drive in-podning, men ellers skal man ud af bilen, hvis man skal testes i Horsens-området. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce