Annonce
Brædstrup

Travle mekanikere flytter til nye omgivelser

Thomas Lund Holm (til venstre) driver sin egen maskinforretning og har nu indrettet et splinternyt værksted. Her ses han sammen med firmaets nye medarbejder Rasmus Nielsen. Foto: Morten Pape
Thomas Holm Maskinhandel i Sdr. Vissing er rykket et par kilometer fra den gamle adresse til et nyindrettet værksted hjemme på gården.

Sdr. Vissing: Nogle slapper af i sommervarmen, mens andre har forrygende travlt. En af de meget travle er den unge landbrugsmaskinmekaniker Thomas Lund Holm, der i flere år har drevet egen forretning - Thomas Holm Maskinhandel.

Hidtil har virksomheden haft til huse på Kragedalsvej 2, men i løbet af sommeren har firmaet fået nye lokaler og holder nu til på Ulstruphusvej 1 nogle få kilometer fra den gamle adresse. Her har Thomas Lund Holms far stadig til huse.

Thomas Lund Holm bor selv på Ulstruphusvej, og han har indrettet et stort, lyst og rummeligt værksted i en tidligere staldbygning på sin gård. Gulvet er blankt som et dansegulv, og der hersker sirlig orden i værkstedet. Der er allerede godt fyldt op med både gamle og nye traktorer, der skal repareres.

Kunderne har opdaget den nye adresse, og der er ekstra travlhed på værkstedet for tiden - dels fordi høsten står for døren, og dels fordi nogle af de kunder, der tidligere benyttede den konkursramte maskinforretning Jøla A/S, har fundet vej til Thomas Holm.

Annonce

Rasmus ringede til mig en dag og spurgte: "Jøla er lukket - må du tage lærlinge" - og det kunne jeg jo heldigvis godt. Og jeg havde virkelig brug for flere hænder.

Lærling fik travlt

Kort sagt er der nok at tage fat på, så Thomas Lund Holm har nu ansat en medarbejder - 19-årige Rasmus Nielsen, der næsten er færdig med sin læretid som landbrugsmaskinmekaniker. Rasmus Nielsen mangler kun et halvt år i læretiden, men han måtte pludselig konstatere, at hans gamle læreplads - som netop var Jøla A/S - gik konkurs, og så var det med at finde en ny læreplads i en fart:

- Rasmus ringede til mig en dag og spurgte: "Jøla er lukket - må du tage lærlinge" - og det kunne jeg jo heldigvis godt. Og jeg havde virkelig brug for flere hænder, fortæller Thomas Lund Holm.

Om han senere skal ansætte flere medarbejdere, ved han ikke endnu, men han kan konstatere, at ordrebogen er fyldt, og at der er nok at rive i.

Thomas Lund Holm er meget tilfreds med sit nye 600 kvadratmeter store værksted, og han synes også, at det er praktisk, at værkstedet ligger på samme adresse som bopælen:

- Jeg har jo to små børn, og det bliver lidt nemmere at få det hele til at passe sammen, fortæller han.

Også klar til veteraner

Thomas Lund Holm og Rasmus Nielsen kan klare lidt af hvert, og på værkstedet befinder der sig både moderne kæmpe-traktorer med alverdens elektronik og velkendte veteraner som den lille røde Massey-Ferguson. Oven i købet står der også en gravemaskine og en enorm gul dumper, der skal have en kærlig hånd.

- Vi siger ja til det hele, siger Thomas Lund Holm med et skævt grin.

- Nu er vi et af de få maskinværksteder, der er tilbage her på egnen, så vi prøver at hjælpe så godt, vi kan. Jeg har etableret et lager af blandt andet specialbolte og batterier til traktorer og maskiner, hvis nogen pludselig skulle stå og mangle det, tilføjer han.

Lokalt er Thomas Lund Holm kendt som manden bag det store traktortræk "Power Pull" på Kragedalsvej 2 i Sdr. Vissing. Denne aktivitet har han tænkt sig at fortsætte med på den gamle adresse:

- Ja, vi har allerede bestilt slæden, siger han med henvisning til den gigantiske "slæde", som traktorerne skal trække under dysten.

Thomas Lund Holm og Rasmus Nielsen er her i gang med at servicere en John Deere-traktor, men der står også mange andre maskiner på værkstedet. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce