x
Annonce
Horsens

Travl dag for borgmesteren: To nye haller indviet

Lørdag formiddag holdt formanden for EIF, Martin Thomsen, tale ved indvielsen af den nye hal i Egebjerg. Privatfoto.
Det var første gang med to spadestik på en dag, da borgmesteren for næsten et år siden satte spaden i jorden til den nye multihal i Stensballe og den nye hal i Egebjerg. Lørdag var han med til at indvie dem begge to.

Egebjerg/Stensballe: De har egentlig været i brug til en del sport efterhånden, men lørdag blev de officielt indviet - de to nye haller i Egebjerg og Stensballe.

Først var det Egebjerg, der kunne byde en hal i fuld størrelse velkommen til byen. Fra klokken 10 til 12 var der boldleg, kaffe og kage samt tale fra blandt andre borgmester Peter Sørensen (S), der både bor i byen og er opvokset i den.

- I Egebjerg har de helt fra første møde om denne bevilling sagt, at de kun gik efter kvadratmeter halgulv og at få en hel hal i Egebjerg. Dette fokus har gjort, at de har fået maksimalt udbytte af de 10 milioner kroner i den bevilling, som er identisk til alle de nye multihaller i kommunen, lød det fra borgmesteren.

Formanden for Egebjerg Idrætsforening, Martin Thomsen, var ikke overraskende meget begejstret for endelig at kunne indvi den nye hal.

- Vi er både stolte af og glade for, at vi hele vejen igennem har fokuseret på at få en hel sportshal i Egebjerg. Hallen her åbner mange muligheder for klubben i forhold til at forbedre og udbygge vores tilbud til både eksisterende og nye medlemmer i foreningen, lød det.

Annonce

Hallen er ganske enkelt godt tænkt, og den vil helt sikkert skabe glæde for alle brugere, herunder Stensballeskolen.

Multihal med foyer

Klokken 14.30 blev det så borgerne i Stensballes tur til at indvie deres multihal med dertil hørende stor foyer, der skal forbinde nybyggeriet med den eksisterende hal.

Lokale Esben Kronborg stod for musikalsk underholdning, der var lidt til ganen, og som borgmester kan man jo ikke holde fri på en lørdag, så også her var Peter Sørensen en tur på talerstolen for at sige et par ord til de cirka 200 fremmødte.

- Jeg ved, mange allerede har været forbi og brugt faciliteterne. Det er en fantastisk sal, der er flot indrettet med god akustik og et godt lys i lokalet. Hallen er ganske enkelt godt tænkt, og den vil helt sikkert skabe glæde for alle brugere, herunder Stensballeskolen, lød det fra borgmesteren, der både takkede bygherre, lokale foreninger og ildsjæle.

Han kunne efter talen erklære salen for åben - dog uden den klassiske røde snor, der ikke var sat op til dagens indvielse - måske fordi hallen allerede har været i brug.

Forskellige prioriteringer

Også første spadestik til de to byggerier i Egebjerg og Stensballe foregik mere eller mindre oven i hinanden, og dengang - i marts sidste år - nævnte borgmesteren, at det var hans første gang med to spadestik på samme dag.

De to byggerier minder på flere måder om hinanden, selv om resultatet er vidt forskelligt. Begge steder har Horsens Kommunen givet 10 millioner kroner til at bygge for, og så er den nærmere planlægning givet videre til de lokale kræfter i de to samfund.

I Stensballe handler det ikke kun om sport, men også om at skabe et samlingssted, hvor borgerne kan mødes om kultur og sociale arrangementer, og derfor er 500 kvadratmeter halgulv blevet kombineret med en 200 kvadratmeter stor foyer.

Borgmester Peter Sørensen var forbi to haller til indvielse lørdag - i Egebjerg og i Stensballe - i sin tale ved sidstnævnte pointerede han, at første spadestik også blev taget samme dag. Foto: Nicolai Skovgård

Fejret med åbningsfest

I Egebjerg har man prioriteret en hal i fuld størrelse. Mange tilflyttere til byen og stor tilgang til idrætsforeningen og skolen har betydet behov for flere kvadratmeter at boltre sig på for både børn og voksne.

Med forsamlingshus, sognegård og en skole, der gerne lejer lokalerne ud, valgte man her at fokusere på sportsaktiviteter frem for kulturelle arrangementer, men hallen bliver nu også brugt til sidstnævnte. Den officielle indvielse blev nemlig kombineret med en udsolgt åbningsfest lørdag aften med spisning samt musik fra Gasolin-kopierne i Gasoglim.

Indtil videre har multisalen i Stensballe ikke et officielt navn, men det skal en konkurrence lave om på. Foto: Nicolai Skovgård
Menuen stod på pasta, salat og kødgryde i den ene ende af foyeren. I den anden var der kage. Foto: Nicolai Skovgård
Lørdag eftermiddag blev den nye hal i Stensballe indviet blandt andet med borgmesteren på talerstolen. Foto: Nicolai Svante Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce