Annonce
Horsens

Transportvirksomhed sender millionbeløb fra hjælpepakke tilbage: Det er gået betydeligt bedre, end jeg havde håbet

- Vi ser alle sammen usikkert ind i fremtiden. For et år siden kørte alting, og man kunne regne med alting. Nu ved vi ikke, hvad der sker i morgen, siger direktør John Riis. Arkivfoto: Claus Skovholm
Transportvirksomheden LGT Logistics nærmer sig det aktivitetsniveau, firmaet havde før krisen. Alle firmaets ansatte har været tilbage fra lønkompensation siden slutningen af maj.
Annonce

Horsens: 23. marts tog John Riis en resolut beslutning og sendte 50 ansatte hjem på lønkompensation.

Direktøren for transportvirksomheden LGT Logistics, der transporterer møbler i hele Europa, søgte samtidig støtte til lønkompensation for tre måneder, akkurat som hans brancheorganisation havde foreslået.


Takket være lønkompensationsordningen har vi undgået afskedigelser. Enkelte er blevet opsagt for at tilpasse organisationen, men havde ordningen ikke været der, havde vi ikke kunnet undgå at opsige flere.

John Riis, direktør


Ikke desto mindre blev alle 50 mand kaldt tilbage på arbejde allerede godt to måneder senere.

- Da vi sendte folk hjem, så vi ind i et sort hul, hvor ingen vidste, hvad der skete. Vi oplevede markeder i frit fald i lande som Frankrig, Spanien og Italien, og vi måtte kalde 30 lastbiler hjem fra udlandet, siger John Riis, der i den første periode efter coronanedlukningen oplevede, at LGT's forretning gik ned med 50 procent.

- Gudskelov begyndte lande i Skandinavien og Sydeuropa at åbne op igen, så 27. maj kunne vi gå ud af lønkompensationsordningen, og i dag er vi næsten tilbage på indeks 100. Det er gået betydeligt bedre, end jeg havde håbet på, siger han.

Annonce

Støtte har sikret arbejdspladser

LGT Logistics, der har adresse på Orionvej, har modtaget 3,26 millioner kroner fra lønkompensationspakken, det tredjehøjeste beløb i Horsens Kommune. Men eftersom firmaet kaldte sine folk tilbage knap en måned tidligere, end det havde søgt støtte til, lander det reelle beløb på cirka 1,9 millioner kroner.

Penge, der har sikret arbejdspladser.

- Takket være lønkompensationsordningen har vi undgået afskedigelser. Enkelte er blevet opsagt for at tilpasse organisationen, men havde ordningen ikke været der, havde vi ikke kunnet undgå at opsige flere, siger John Riis.

Annonce

Ved ikke hvad der sker i morgen

Direktøren påpeger, at fremtiden endnu er uvis, og at den opadgående kurve hurtigt kan vende.

- Vi ser alle sammen usikkert ind i fremtiden. For et år siden kørte alting, og man kunne regne med alting. Nu ved vi ikke, hvad der sker i morgen, og der står ikke noget i lærebøgerne om, hvad man skal gøre, siger han, der gennem medierne forsøger at holde sig opdateret på den seneste udvikling.

- Vi er meget afhængige af de europæiske eksportmarkeder. Kommer der restriktioner dér, rammer det med omgående virkning, siger John Riis.

Den største forretningsmæssige udfordring aktuelt er ifølge direktøren de restriktioner, som gælder for rejser til udlandet.

- Det kan hæmme udviklingen på sigt, at vi ikke kommer ud og besøger vores kunder, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce