Annonce
Brædstrup

Farligt kryds: Trafiksikring på Silkeborgvej bliver ikke en billig omgang

Det vil koste mellem fem og otte millioner kroner at trafiksikre krydset ved Sønder Vissingvej og Silkeborgvej, viser en analyse fra Horsens Kommune. Især i morgentimerne og eftermiddagstimerne, er der mange lastbiler, der kommer fra Sønder Vissingvej og skal videre ad Vindingvej cirka 150 meter henne ad Silkeborgvej. Eller omvendt fra Vindingvej til Sønder Vissingvej. Foto: Henrik Sandvad
Plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune har fået lavet en analyse, der ser på sikring af krydset Silkeborgvej og Sønder Vissingvej. Alt efter løsningen beløber regningen sig til mellem 5,65 mio. kroner og 8,1 mio. kroner.
Annonce

Sdr. Vissing: Det bliver ikke nogen billig omgang, hvis byrådspolitikerne ønsker at forbedre trafiksikkerheden ved krydset Silkeborgvej, Vindingvej og Sønder Vissingvej ved Sdr. Vissing.

I budgetaftalen for 2019 blev det besluttet, at muligheden for at etablere en rundkørsel på Silkeborgvej ved Sdr. Vissing skulle undersøges, og det er nu mundet ud i en 17 sider lang analyse af trafikforholdene.

Ud over den trafik, der kører lige ud på Silkeborgvej, er den primære trafik i morgen- og eftermiddagstimerne mellem Sdr. Vissingvej og Vindingvej, hvor mange lastbiler krydser Silkeborgvej på vej mellem Brande og Skanderborg.

Administrationen i Horsens Kommune har derfor vurderet på, hvad det vil koste at etablere en trebenet rundkørsel mellem Sdr. Vissingvej og Silkeborgvej men også en firbenet rundkørsel, hvor Vindingvej er med.

- Det er specielt om morgenen, der er udfordringer ved krydset. Silkeborgvej har på det sted en lang og lige strækning, hvor bilerne kan komme op i fart, så det er både for at forbedre trafiksikkerheden, men også trafikafvikling, at det kan være en fordel med en rundkørsel, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Nu har vi fået sagen belyst, og vi kender priserne for de to løsninger, så nu er det op til partierne, om man vil tage det med som et ønske til et budgetforlig.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Annonce

Rundkørsel giver bedre trafikafvikling

Den trebenede rundkørsel er således estimeret til at koste 5,65 mio. kroner, mens en firbenet løsning, der forbinder de to veje, der rammer Silkeborgvej cirka 150 meter fra hinanden, forventes at koste i omegnen af 8,1 mio. kroner. Begge løsninger kræver, at der skal eksproprieres jord fra private lodsejere

Administrationen vurderer, at etablering af en rundkørsel vil tvinge hastigheden ned for den trafik, der kører lige ud på Silkeborgvej, hvilket i sig selv vil give en forbedring af trafiksikkerheden.

Administrationen peger dog samtidig på, at den firbenede rundkørsel er den bedste løsning, da man her opnår en større effekt, når det kommer til trafiksikkerhed og trafikafvikling.

Annonce

Advarselstavle har virket

Der er i den fem-årige periode fra 1. januar 2014 til 31. december 2018 politiregistreret i alt seks uheld i og omkring de to kryds. Fire uheld er sket i krydset Silkeborgvej/Sdr. Vissingvej, mens to uheld er sket syd for krydset Silkeborgvej/Vindingvej.

I januar 2016 satte kommunen derfor et elektronisk advarselsskilt op for at advare trafikanterne om det farlige kryds, og siden dengang er antallet af uheld faldet. I de foregående fem år var der sket otte uheld i krydset, men efter advarselstavlen kom op, er uheldstallet faldet til blot ét uheld og ingen uheld i 2019 indtil nu, hedder det i analysen.

Der er ikke prioriteret midler til etablering af rundkørsel på Silkeborgej ved Sdr. Vissingvej i kommunens investeringsoversigt for perioden 2020-2027, men trafiksikring ved krydset kan blive en del af et fremtidigt budgetforlig.

- Nu har vi fået sagen belyst, og vi kender priserne for de to løsninger, så nu er det op til partierne, om man vil tage det med som et ønske til et budgetforlig. Vi kan se, at der sker uheld derude, men meget afhænger af, om det er en sort plet i trafikken, siger Martin Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce