Annonce
Horsens

Trafikregulering på vej: Slut med at holde lang tid i kø på Havnealle

Tæt trafik på Amaliegade kan gøre det være særdeles svært at dreje til venstre for bilister fra Havneallé. Nu skal afviklingen af trafikken sættes i system med lysregulering. Foto: Thomas Schütt
Plan- og miljøudvalget vil prioritere etableringen af et lyssignal i krydset Havnealle/Amaliegade. Vurderingen er, at det bl.a. vil gøre børnenes vej til skole mere sikker.

Horsens: Mange horsensianske bilister kender givetvis fornemmelsen af at sidde i en lang kø på Havnealle, hvor den forreste bil i rækken venter på muligheden for at svinge til venstre ad Amaliegade. Det kan være svært, især i myldretiden, men nu skal et lyssignal sikre en bedre afvikling af trafikken.

Plan- og miljøudvalget har netop vedtaget, at krydset skal lysreguleres. Det sker for at sikre cyklister og gående, ikke mindst børn på vej til de tre skoler i området. En sidegevinst er så, at det må forventes, at det vil blive lettere for bilisterne at navigere bilen ud på Amaliegade.

Politikerne følger en anbefaling fra embedsmændene på rådhuset.

- Det er en skolevej for mange børn, som vi nu gør mere sikker, og samtidig er det et af de kryds i byen, hvor det er sværest at komme til at svinge til venstre, siger Allan Lyng Hansen, afdelingsleder i Horsens Kommunes afdeling for affald og trafik.

- Når det er svært at komme ud, sker det, at bilister tager chancer og kører lidt for hurtigt ud i krydset. Det kan skabe farlige situationer for gående og cyklister. Jeg har ikke hørt om, at der skulle være sket ulykker, men jeg ved, at det har været tæt på. Derfor har vi prioriteret at etablere et lyssignal på det her sted, siger han.

Allan Lyng Hansen forventer, at arbejdet med går i gang om få måneder.

Annonce

Her forberedes trafiksikkerheden

Plan- og miljøudvalget har besluttet, at følgende skolevejsprojekter skal gennemføres i 2020:

1. Silkeborgvej ved Lund Børnehus: Den eksisterende helle ombygges. Pris: 390.000 kroner.

2. Gl. Kirkevej mellem Annashåb og Egebjergvej, Egebjerg: Fortov/delt sti i den ene vejside. Pris: 720.000 kroner.

3. Grusdalsvej, Egebjerg: Vejlukning eller ensretning. Pris: 140.000 kroner.

4. Torstedalle mellem Søndre Torstedvej og Thorsvej: Fem nye bump inklusive indsnævringer. Pris: 410.000 kroner.

5. Havneallé/Amaliegade, Horsens: Signalanlæg. Pris: 1,4 millioner kroner.

6. Stisystem ved Nørrevang Centret, Stensballe: Sti for cyklister mellem eksisterende stisystem og tunnel. Pris: 120.000 kroner.

Der er i budgettet også afsat penge til trafiksikkerhed i mindre bysamfund. Her mener politikerne, at følgende projekter skal nyde fremme i 2020:

1. Vrøndingvej, Vrønding: 2-1 vej med en vejbane og en bred vejkant i begge sider). Pris 270.000 kroner.

2. Sattrupvej, Sattrup: 2-1 vej mellem Storegade og Sattrup. Pris: 130.000 kroner.

3. Kirkevej, Tolstrup 2-1 vej. Pris 130.000 kroner.

4. Ståhøjvej, Eldrup: Delstrækning omdannes til cykelsti, hvorved gennemgående trafik undgås. Pris 140.000 kroner.

Koster 1,4 millioner kroner

Det koster 1,4 millioner kroner at etablere lysreguleringen, og det er det dyreste af seks trafiksikkerhedsprojekter omkring skoleveje, som plan- og miljøudvalget mener skal nyde fremme i dette års uddeling af penge til trafiksikkerhedsprojekter. De øvrige projekter, herunder fire projekter i mindre bysamfund, kan ses i faktaboksen.

Projekterne er valgt ud fra en lang liste med projekter, og mange er altså er blevet fravalgt i denne omgang.

- Vi har valgt at følge forvaltningens indstilling. Projekterne er valgt ud fra forvaltningens vurdering af, hvad der er det mest presserende, og så er der selvfølgelig også set på økonomien, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Der er i alt afsat 5,8 millioner kroner i 2020 til forbedring af trafiksikkerheden på kommunens veje og stier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce