Annonce
Horsens

Trafikkaos udeblev da Foo Fighters gæstede Horsens

Mange af koncertgæsterne til tirsdagens koncert med Foo Fighters på Fængslet i Horsens lod bilen blive derhjemme, og det var medvirkende til, at det helt store trafikale kaos udeblev. Foto: Morten Pape
Trods bekymring var der stort set ingen problemer med at afvikle trafikken i og omkring Horsens, da 20.000 koncertgæster indtog byen.

Horsens: På forhånd var der frygt for, at 20.000 tilstrømmende koncertgæster tirsdag ville skabe kaos på de horsensianske indfaldsveje og i midtbyen i forbindelse med Foo Fighters-koncerten på Fængslet.

- Trafikken i Horsens kan blive lammet tirsdag. Væbn jer med tålmodighed og find andre veje end ind gennem byen, lød det på forhånd fra både politi og kommune.

Men det helt store trafikkaos udeblev. Både før og efter koncerten, hvor vejene nok var fyldt, men aldrig proppede helt til.

Selvom politi og kommune havde advaret om proppede veje - især mellem kl. 15 og kl. 19 tirsdag - så kunne avisen ved selvsyn konstatere, at midtbyens veje nærmest var støvsuget for biler sidst på eftermiddagen.

Og på Vejdirektoratets hjemmeside nåede stregerne, der indikerer eventuelle køproblemer, da heller aldrig at blive røde omkring Horsens.

Til gengæld var veje og fortove fyldt med glade - gående - koncertgæster på vej mod Fængslet fra både nord og syd.

Annonce

God forberedelse bar frugt

Og netop det, at mange af koncertgæsterne lod bilen blive hjemme, har hjulpet gevaldigt på afviklingen, siger fungerende vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi.

- Det er gået virkelig fint set fra vores perspektiv. Det er jo klart, når så mange mennesker skal ind i byen, så giver det lidt udfordringer, men der er ikke sket noget, vi ikke synes er normalt med så mange mennesker. Trafikken gled, og det samme gjorde afviklingen af koncerten, siger vicepolitiinspektøren, der mener, at det var en stor planlægningsindsats, der gjorde forskellen.

- Vi havde forberedt os godt sammen med både kommunen og Vejdirektoratet, og det er en glæde, at de planer virkede, siger Stig Simonsen, der oplyser, at politiet havde god hjælp af medlemmer af Politihjemmeværnet til at dirigere trafikken på udvalgte steder i Horsens tirsdag aften.

- Alt i alt var det en meget positiv oplevelse, når man ser på det med politimæssige briller, siger Stig Simonsen, der også oplyser, at kun en enkelt mand blev sigtet af politiet i forbindelse med koncerten. Det drejer sig om en 33-årig mand, som bar en såkaldt stikvest, han ikke havde tilladelse til at bære.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Hedensted

Jørgen leder efter sin ukendte helt fra Bilka-køen: - Han kiggede mig direkte i øjnene

Annonce