Annonce
Horsens

Trafikkaos udeblev da Foo Fighters gæstede Horsens

Mange af koncertgæsterne til tirsdagens koncert med Foo Fighters på Fængslet i Horsens lod bilen blive derhjemme, og det var medvirkende til, at det helt store trafikale kaos udeblev. Foto: Morten Pape
Trods bekymring var der stort set ingen problemer med at afvikle trafikken i og omkring Horsens, da 20.000 koncertgæster indtog byen.

Horsens: På forhånd var der frygt for, at 20.000 tilstrømmende koncertgæster tirsdag ville skabe kaos på de horsensianske indfaldsveje og i midtbyen i forbindelse med Foo Fighters-koncerten på Fængslet.

- Trafikken i Horsens kan blive lammet tirsdag. Væbn jer med tålmodighed og find andre veje end ind gennem byen, lød det på forhånd fra både politi og kommune.

Men det helt store trafikkaos udeblev. Både før og efter koncerten, hvor vejene nok var fyldt, men aldrig proppede helt til.

Selvom politi og kommune havde advaret om proppede veje - især mellem kl. 15 og kl. 19 tirsdag - så kunne avisen ved selvsyn konstatere, at midtbyens veje nærmest var støvsuget for biler sidst på eftermiddagen.

Og på Vejdirektoratets hjemmeside nåede stregerne, der indikerer eventuelle køproblemer, da heller aldrig at blive røde omkring Horsens.

Til gengæld var veje og fortove fyldt med glade - gående - koncertgæster på vej mod Fængslet fra både nord og syd.

Annonce

God forberedelse bar frugt

Og netop det, at mange af koncertgæsterne lod bilen blive hjemme, har hjulpet gevaldigt på afviklingen, siger fungerende vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi.

- Det er gået virkelig fint set fra vores perspektiv. Det er jo klart, når så mange mennesker skal ind i byen, så giver det lidt udfordringer, men der er ikke sket noget, vi ikke synes er normalt med så mange mennesker. Trafikken gled, og det samme gjorde afviklingen af koncerten, siger vicepolitiinspektøren, der mener, at det var en stor planlægningsindsats, der gjorde forskellen.

- Vi havde forberedt os godt sammen med både kommunen og Vejdirektoratet, og det er en glæde, at de planer virkede, siger Stig Simonsen, der oplyser, at politiet havde god hjælp af medlemmer af Politihjemmeværnet til at dirigere trafikken på udvalgte steder i Horsens tirsdag aften.

- Alt i alt var det en meget positiv oplevelse, når man ser på det med politimæssige briller, siger Stig Simonsen, der også oplyser, at kun en enkelt mand blev sigtet af politiet i forbindelse med koncerten. Det drejer sig om en 33-årig mand, som bar en såkaldt stikvest, han ikke havde tilladelse til at bære.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce