Annonce
forside

Trafik-skænderi endte i trusler på livet: Jeg nakker jer alle sammen

Arkivfoto: Michael Bager

Klovborg: Lørdag 21. oktober klokken 23.27 udviklede en påtale af hasarderet kørsel sig til trusler på livet på Storegade i Klovborg.

En 27-årig kvinde og en 28-årig mand fra byen fandt en 37-årig lokal mands kørsel så uforsvarlig, at de rettede henvendelse til ham og kommenterede hans kørsel. Dette fik manden til at springe ud af sin bil, hvorefter han trak en sølvfarvet pistol frem og angiveligt råbe: "Jeg nakker jer alle sammen" til parret.

De valgte derfor at tilkalde politiet, og da de havde en kraftig formodning om, hvem manden var, kunne patruljen let opsøge manden på hans bopæl.

Her var der imidlertid ingen spor af skydevåben, så en hundepatrulje blev sat på sagen med det resultat, at en henkastet, sølvfarvet legetøjspistol dukkede op.

Den 37-årige mand fra Klovborg slipper dog ikke for en sigtelse for at have truet parret på livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ældrerådsformand: Budgettet for 2020 ser acceptabelt ud på ældreområdet

Læserbrev: Det nuværende ældreråd er nu halvvejs i perioden og kan se tilbage på to aktive år, hvor der er arbejdet med visioner, og hvor der er arbejdet konstruktivt i samarbejdet med velfærds- og sundhedsudvalget samt byrådet. Igennem det gode samarbejde med såvel udvalg som byråd synes vi også, at der er blevet lyttet til vores ønsker i forhold til ældreområdet, og vi ser frem til, at det gode samarbejde fortsætter i den resterende del af perioden. Vi er i ældrerådet naturligvis bl.a. meget opmærksomme på budgetterne for ældreområdet og føler, at budgettet for 2020 ser acceptabelt ud. Mange kommuner skærer i budgettet for ældreområdet. Den tendens føler vi endnu ikke er sket i vores kommune, men vil naturligvis hele tiden følge området tæt. Vi har i den første halvdel af perioden været meget aktive på en række områder, bl.a. omkring konceptet "Alder Bedst", og vi har været høringspart i alt indenfor ældreområdet, deltaget i praksisbesøg osv. og i øvrigt udtalt os om en række områder. Fremadrettet vil vi naturligvis have fokus på førnævnte områder, og vi vil også have fokus på følgende fire mærkesager: 1. Vi vil arbejde for at sikre økonomi til en værdig ældrepleje. 2. Vi vil arbejde for at sikre forebyggelse, så gerne alle ældre kan få et godt liv. 3. Vi vil arbejde for at sikre et nært sundhedsvæsen med kvalitet og uden egenbetaling. 4. Vi vil arbejde for at sikre udbredelse af nye boligformer til ældre. Vedrørende pkt. 1. mener vi, at pengene skal følge med udviklingen i antallet af ældre, og der bør investeres i et reelt velfærdsløft på ældreområdet. Det må være et krav, at kommunen også fremover demografiregulerer budgetterne, så der tages højde for det øgede antal ældre, og normeringer og kvalitetsstandarder skal være forenelige med et værdigt og godt liv for de ældre. En velfungerende klippekortsordning, som vi kender det i dag, giver nogle af de allersvageste ældre mulighed for at få hjælp en halv time hver uge til aktiviteter efter eget valg. Det betyder så meget for den enkelte ældre, at denne ordning fortsætter, og i ældrerådet er vi meget opmærksomme på, at der i budgetterne fremover holdes fast i klippekortsordningen. Den udmeldte besparelse på cafeområdet blev i 2019 trukket tilbage, og der pågår p.t. en undersøgelse. Vi er og vil fremadrettet være meget opmærksomme på, hvad der sker på dette område. En eventuel kraftig forhøjelse af prisen på et måltid og en eventuel forkortet åbningstid i aktivitetscentrene kan medføre øget ensomhed, fordi den enkelte måske i stedet for at søge det sociale vil blive i eget hjem.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];