Annonce
forside

Trafik-skænderi endte i trusler på livet: Jeg nakker jer alle sammen

Arkivfoto: Michael Bager

Klovborg: Lørdag 21. oktober klokken 23.27 udviklede en påtale af hasarderet kørsel sig til trusler på livet på Storegade i Klovborg.

En 27-årig kvinde og en 28-årig mand fra byen fandt en 37-årig lokal mands kørsel så uforsvarlig, at de rettede henvendelse til ham og kommenterede hans kørsel. Dette fik manden til at springe ud af sin bil, hvorefter han trak en sølvfarvet pistol frem og angiveligt råbe: "Jeg nakker jer alle sammen" til parret.

De valgte derfor at tilkalde politiet, og da de havde en kraftig formodning om, hvem manden var, kunne patruljen let opsøge manden på hans bopæl.

Her var der imidlertid ingen spor af skydevåben, så en hundepatrulje blev sat på sagen med det resultat, at en henkastet, sølvfarvet legetøjspistol dukkede op.

Den 37-årige mand fra Klovborg slipper dog ikke for en sigtelse for at have truet parret på livet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Horsens

Sandwiches går som varmt brød i ny bar

Annonce