Annonce
Horsens

Trafik-eksperter advarer bilister før Foo Fighters

Karismatiske Dave Grohl og hans besætning i Foo Fighters indtager Horsens sammen med mange tusind publikummer 25. juni. Koncerten vil lægge pres på vejnettet en stor del af dagen, forudser Vejdirektoratet. Arkivfoto: Mario Anzuoni, Scanpix
Der kommer ekstraordinært pres på vejene, når de amerikanske rock-giganter kommer til Horsens 25. juni.

Horsens: Kør hjemmefra i god tid og fyld tålmodighed på tanken, hvis du bevæger dig ud på vejene i og omkring Horsens, når de amerikanske rockmastodonter Foo Fighters spiller på Fængslet i næste uge.

Dén venlige advarsel kommer Vejdirektoratet med en uge før årets største rock-koncert i byen.

Koncerten, der ud over hovednavnet tæller bands som The Minds of 99 og Frank Carter & The Rattlesnakes, finder sted næste tirsdag.

Hvor mange af de tusindvis af publikummer, der ankommer til Horsens i bil, vides ikke, men både motorvejsnettet og indfaldsvejene kan blive påvirket.

Annonce

Gode råd til trafikanter på Foo Fighters-koncertdagen

Der er udsigt til et højtryk over vejnettet i Horsens-området, når Foo Fighters spiller i byen tirsdag 25. juni.

Vejdirektorattet har samlet en stribe gode råd til, hvordan man bedst takler trafiksituationen.

Besøgende der skal til Foo Fighters Koncert

- Kør i god tid. Trafikken vil være påvirket mellem kl. 15 og 1, og Vejdirektoratet forventer ekstra rejsetid med størst risiko for kødannelser mellem kl. 15 og 19. Der vil være kø ud af Horsens i tidsrummet fra 23-1.

- Kommer du nord fra, skal du afsætte mellem 10 og 20 minutters ekstra rejsetid i forbindelse med vejarbejdet med udlægning af ny asfalt på E45 Østjyske Motorvej ved Skanderborg. Benyt frakørsel Horsens N eller Horsens C.

- Forvent mindst 30 minutters ekstra rejsetid i Horsens by.

- Kommer du fra syd, skal du benytte frakørsel Horsens S og Horsens C

- Besøgende uden tilkøbt parkering opfordres til at benytte midtbyens parkeringspladser eller parkeringsområdet nærmest afkørsel Horsens C.

- Hold dig orienteret mens du kører. Hav for eksempel appen Trafikinfo åben, så den læser nyheder og akutte hændelser op for dig.

- Hør radio og få meldingerne fra DR P4 Trafik.

Andre trafikanter

- Forvent kødannelser på E45 mellem Horsens N og Horsens S. Trafikken vil være påvirket mellem 15-19 og igen mellem 23-1. Risikoen for kødannelser er størst mellem kl. 15-19. Der vil være kø ud af Horsens i tidsrummet fra 23-1.

- Søg aktuel trafikinformation inden du kører ud, for eksempel på trafikinfo.dk eller i appen Trafikinfo. Begge steder kan du også høre seneste meldinger fra DR P4 Trafik.

- Hold dig orienteret mens du kører. Hav for eksempel appen Trafikinfo åben, så den læser nyheder og akutte hændelser op for dig.

Rejsende med kollektiv trafik

- Der vil være omlægninger af busruterne i området. Tjek Rejseplanen og Midttrafik hjemmeside.

Kilde: Vejdirektoratet

Ekstraordinære omstændigheder

- Der bliver tale om en dag med ekstraordinære trafikale omstændigheder i Horsens-området som følge af koncerten, siger afdelingsleder Søren Carlsen Kjemtrup fra Vejdirektoratet, som forudser trængsel fra midt på eftermiddagen til efter midnat.

Situationen bliver ikke lettet af, at Vejdirektoratet samtidig er i gang med at asfaltere E45 omkring Skanderborg. Det kan sænke trafikafviklingen, og der er risiko for kødannelse ved frakørslerne til Horsens, fremgår det af en pressemeddelelse.

Rådet er derfor, at man kører hjemmefra i god tid, hvis man skal ud på vejene på koncertdagen.

I faktaboksen kan du læse Vejdirektoratets gode råd til trafikanterne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce