Annonce
Erhverv

Tradeshift vil være 100 i Aarhus inden for få år

Tommy Dejbjerg Pedersen er chef for Tradeshifts nye kontor i Aarhus, som hurtigt skal tælle 100 mand. Pressefoto
Tradeshift har 10 år i markedet og netop åbnet kontor i Aarhus. For Tommy Dejbjerg Pedersen og selskabet er der på flere måder tale om at vende hjem.

AARHUS: Tradeshift er et af de seneste tech-selskaber, der har slået sig ned i Aarhus.

1. marts rykkede Tommy Dejbjerg Pedersen og foreløbig fem medarbejdere ind i Ny Banegårdsgade i Midtbyen med forventning om et større vokseværk.

- Vi skal ud og rekruttere mange nye medarbejdere i Aarhus. Målet er, at vi skal være 100 ansatte i byen, men hvornår det bliver afhænger lidt af, hvilken måned du spørger. I januar havde jeg sagt allerede næste år, nu bliver det nok nærmere i 2021, siger Tommy Dejbjerg Pedersen.

Han forventer, at Tradeshift har 30 ansatte i Aarhus, inden året er omme. Rekrutteringen foregår både lokalt og globalt.

Tradeshift, der leverer software til fakturering og leverandørstyring, blev stiftet i 2009 af Christian Lanng, Mikkel Hippe Brun og Gert Sylvest. Efter en millioninvestering fra Paypal i 2010, rykkede selskabet sit hovedkontor til San Francisco det følgende år.

Selskabet beskæftiger i dag mere end 1100 medarbejdere på verdensplan - heraf 300 i København.

Annonce

Udvalgte tech-selskaber i Aarhus

Airbnb

Uber

Terma

Cisco

EG

Netcompany

Vestas

Tradeshift

Huawei

Lix

Clearhaus

Inspari

Spiir

Unsilo

Lunarway

Firstagenda

IT Minds

CGI Danmark

Systematic

Ebay

IBM

Siemens

Google

Stibo

TDC

Creuna

Trifork

Kiloo

Danske Commodities

DXC Technology

SAS Institute

Bankdata

Kilde: A Nordic Techhub - Business Region Aarhus

Tilbage til rødderne

- At Tradeshift er tilbage i Aarhus, er lidt historien, som gentager sig. Der var mange århusianere involveret i selskabet helt fra begyndelsen. Jeg var også selv tilknyttet på en freelancekontrakt, ligesom der blev købt konsulentydelser hos blandt andre Trifork og DesignIT i byen, forklarer Tommy Dejbjerg Pedersen og fortsætter:

- Vi har flirtet med hinanden flere gange og holdt kontakten, men det har altid været sådan, at hvis jeg skulle arbejde for Tradeshift, så var kravet, at det skulle være i San Francisco, og det har jeg ikke været interesseret i. Nu var timingen til gengæld rigtig for Tradeshift til at åbne i Aarhus.

Tradeshift var de første i markedet til at tilbyde digital fakturering inden for offentlig it. Og forretningen er siden vokset til unicorn-størrelse - en værdisætning over én mia. dollars.

Den samlede omsætning steg 178 procent alene i 2018 og nåede angiveligt over to mia. kroner. I 2019 forventer administrerende direktør Christian Lanng en yderligere vækst på 100 procent worldwide.

Smid beskedenhed væk

Tommy Dejbjerg Pedersen bærer titlen VP Developer Evangelism hos Tradeshift. Han er leder af Aarhus-kontoret og skal sørge for at netværke og tiltrække de rigtige kompetencer inden for it, design og forretningsudvikling.

- Som virksomhed skiller vi os ud med en global first-kultur med 42 forskellige nationaliteter i organisationen, og det skal vi bruge aktivt i forhold til det væld af udenlandske studerede, der er i Aarhus.

Han er dog udmærket klar over, at Tradeshift langt fra er alene i rekrutteringsmarken.

- Når selskaber som Google, Uber og Ebay også har valgt Aarhus, så skyldes det især et stærkt universitet og et højt fagligt niveau blandt kandidaterne. Aarhus har i det hele taget et brand, som byen bør spille meget mere på udadtil.

- Vi er endnu på kravlestadiet, når det handler om at brande os som international destination. I modsætning til København har vi jo meget mere at byde på i forhold til at bo tæt på skov, vand og city og samtidig kunne tilbyde forholdsvis lave leveomkostninger, så der kan vi altså godt smide vores jyske beskedenhed over bord, slutter Tommy Dejbjerg Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Hans har en finger med i alt i Vestbirk - uden at råbe op om det

Annonce