Annonce
Horsens

Trævarebutik jævnes med jorden - på et tidspunkt...

Den gamle trævarebutik vil blive revet ned af den nye ejer. Hvornår det sker, ved han ikke endnu, men det bliver nok først til næste år, oplyser han. Foto: Googlemaps
Trævarer Fabrikernes Butik lukkede for et lille år siden forretningen med møbler og trælegetøj på Åboulevarden. Ny ejer vil jævne den med jorden - men hvornår ved han ikke.

Horsens: Ejendomsinvestor Carsten Vejby Møller købte i november 2018 ejendommen Åboulevarden 74, som han nu har lavet til et anpartsselskab.

Bygningen er meget medtaget, og derfor er det den nye ejers intention at rive den ned. Hvornår, kan han ikke sige endnu.

Det er den tidligere møbel- og legetøjsforretning, Trævarer Fabrikernes Butik, det drejer sig om. Selskabet gik sidste år konkurs med butikkerne i Horsens og Kolding, og butikken i Horsens lukkede i juli 2018. Bygningen er i dag i så dårlig stand, at det ikke kan betale sig at renovere den, mener Carsten Vejby Møller.

- Den skal rives ned, og der skal bygges noget nyt. Den er ikke i særlig god stand, og den passer ikke ind i karreen. Det er en smuk, gammel karré med bl.a. den gamle brandstation, siger han.

Carsten Vejby Møller fortæller, at det nok først bliver næste år, han river bygningen ned. Han overvejer at afvente kommunens endelige planer for åen, men det er ikke afgørende for hans planlægning.

- Min plan er at opføre nogle lejligheder, eventuelt også med butik, men jeg vil ikke vente i årevis på, hvad der sker med genåbningen af åen, siger han.

En ting er helt sikkert. Indtil nedrivningen forbliver den formentlig tom.

- Jeg har jo et lille byggefirma, hvor jeg arbejder med ejendomsudvikling, men jeg kan ikke leje bygningen ud, som den er nu. Jeg tror simpelthen ikke, jeg kan finde lejere til den, forklarer han.

Carsten Vejby Møller, der bor i Sondrup tæt på Søvind, købte tidligere på året det gamle posthus på Lichtenbergsgade. Den bygning overtager han 1. september. Tanken er, at posthuset skal renoveres og indrettes til erhverv og boliger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler

Læserbrev: Når man har fået en læreplads og klaret prøvetiden, får man en uddannelse, hvis man da ikke dummer sig gevaldigt undervejs eller dumper til svendeprøven. Sådan var det altid i de gode gamle dage, da en mester var en mester og tog ansvar for, at unge mennesker blev uddannet i byggefagene. Den slags mestre findes der heldigvis stadig en stor del af. Men der er altså også mange af de andre. Det er især dem med de større og større biler, der råber op om, at lærlinge er alt for dyre. Det er de samme mestre, der klynker over, at de ikke kan få folk nok og derfor må sige nej til opgaver. At de to synspunkter i den grad strider mod hinanden, er åbenbart ikke gået op for dem. Men uden nye svende i fremtiden bliver det jo endnu sværere at skaffe arbejdskraft nok. Alligevel er det den slags mestre, der tager en lærling på en kort lærekontrakt for så at skifte ham/hende ud med en anden, når praktikperioden er gået. Det kan være forståeligt i perioder med lav beskæftigelse, at mestre kan føle sig presset til at tage en lærling, som der måske ikke rigtig er plads til i virksomheden. Men lige nu, midt i en højkonjunktur med noget nær fuld beskæftigelse, gang i alle hjul og sorte tal på langt de fleste bundlinjer, burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler. En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut har påvist, at de korte praktikaftaler skaber usikkerhed hos lærlingen og kan betyde en noget diffus uddannelse, fordi det langtfra er altid, praktiksted nummer to helt ved, hvad praktiksted nummer et har uddannet det unge menneske i. Selv i de tilfælde, hvor en kort praktikaftale virker som en forlænget prøvetid, og praktikken udvides til at omfatte hele forløbet i samme virksomhed, kan den korte uddannelsesaftale have negative følger, fordi den skaber usikkerhed. Nogle gange så stor, at lærlingen helt opgiver uddannelsen, når det nu er så svært at få en rigtig læreplads. Også derfor mener vi, de korte uddannelsesaftaler bør afskaffes. Tre måneders prøvetid må være nok til at finde ud af, om et ansættelsesforhold er rigtigt eller forkert. Indfør til gengæld gerne en uddannelsesbonus i vores næste overenskomst - altså en præmie til mestre for at uddanne til faget. Men kun for et helt og fuldt uddannelsesforløb. Vel vidende at en bonus måske ikke er nok, kunne det være fint, om man på alle uddannelser siger, som det allerede nu er tilfældet inden for malerfaget: En enkelt kort praktikaftale er maksimum - derefter er det fast arbejde resten af uddannelsen. For en uddannelse stykket sammen udelukkende af korte uddannelsesaftaler har sjældent samme kvalitet som et helt sammenhængende uddannelsesforløb.

Annonce