Annonce
Odder

Træt af at høre om normeringer: Mor vil hellere have bedre pædagoger end flere pædagoger

Gode daginstitutioner handler ikke kun om antallet af pædagoger, men også om kvaliteten af pædagoger. Den debat blev bragt i spil på mandagens budgetborgermøde Foto: Søren E. Alwan
Der er blevet talt rigtig meget om normeringer i de kommunale og hele landets daginstitutioner de seneste år. På mandagens budgetborgermøde blev et andet parameter end flere hænder bragt i spil.

Odder: - Jeg vil s.... på de normeringer. Jeg vil bare have bedre pædagoger.

Jeg vil s.... på de normeringer. Jeg vil bare have bedre pædagoger.

Deltager på budgetborgermøde

Så utvetydigt lød budskabet fra en af deltagerne på det borgermøde om budgettet, som Odder Kommune havde inviteret til mandag aften.

Udtalelsen kom fra en mor til to børn i en kommunal institution. Hun ønsker ikke at optræde i avisen med navn, men hendes identitet er kendt af redaktionen.

Annonce

- Institutionerne i Odder Kommune er for dårlige sammenlignet med dem, jeg kender til i Horsens og Aarhus, så jeg synes, I skal prioritere penge til efteruddannelse af pædagogerne frem for flere hænder, fortsatte kvinden, der udover at være mor også er pædagog.

Udtalelsen fik flere til at nikke, men også nogen til at indvende, at tilfredsheden blandt forældrene er stor ifølge tilfredshedsundersøgelser.

- Men hvordan kan forældrene være andet end tilfredse, når de ikke kender andet, lød svaret.

Efteruddannelse skal prioriteres

Byrådsmedlem Linda Ann Wienand (S) er enig i, at kvaliteten skal løftes og at det blandt andet skal ske gennem efteruddannelse.

- Efteruddannelse er blevet nedprioriteret i budgettet. Jeg kan faktisk ikke se, hvornår der sidst er sat penge af til det, men det er noget vi vil kigge på i forbindelse med budgetlægningen, for fagligheden er jo også en forudsætning for, at institutionerne kan implementere den børn- og unge politik, som vi har vedtaget, siger Linda Ann Wienand.

Annonce

Kvalitet og normering går hånd i hånd

Forældrebevægelsen Odder "Hvor er der en voksen" var også repræsenteret på borgermødet.

Bevægelsens fokus er netop på flere hænder i dagtilbuddene. Alligevel stiller Forældrebevægelsens forkvinde i Odder Lena Bryder sig ikke i opposition til ønsket om bedre kvalitet.

- Vi mener, at bedre normeringer vil give bedre tid til kvalitet, siger Lena Bryder.

Derfor kan hun heller ikke forestille sig, at de aktuelle udfordringer med overhovedet at skaffe pædagogisk personale, skal føre til, at man sænker ambitionsniveauet i forhold til normeringerne en voksen til seks børnehavebørn og en voksen til tre vuggestuebørn, og i stedet kanaliserer nogle af midler over på efteruddannelse.

Annonce

Høj faglighed giver bedre rekruttering

- Rekrutteringen er et reelt problem. Men jeg synes, man kan gøre meget for at blive mere attraktiv som arbejdsplads i de kommunale institutioner.  Lave længere og bedre stillingsopslag som også indeholder institutionernes værdigrundlag, og lave et tættere samarbejde med pædagoguddannelserne, for blot at nævne et par parametre, som man kunne skrue på, siger Lena Bryder.

Linda Ann Wienand er enig i, at en høj faglig kvalitet i dagtilbuddene, vil gøre Odder Kommune attraktiv for pædagoger.

- Odder er ligeså udfordret som alle andre kommuner på at skaffe kvalificerede hænder nok, derfor skal vi bruge kvalitet som en måde at få større succes med rekrutteringen, siger socialdemokraten, der selv er pædagog.

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Medie: Anbefaling om at aflyse julefrokoster på vej

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Hedensted

Juelsminde Lægehus sikrer bemandingen: 35-årig læge er klar til at tage over efter Frandsen

Annonce