Annonce
Horsens

Træningssale er omdannet til ekstra sengepladser

- Vi har knoklet for at få det klar, og det er fantastisk, hvor meget der kan lade sig gøre på få dage. Det har betydet, at vi er på forkant, og nu har tingene på plads helt ned til små detaljer, siger Anne Sloth, sundhedscenterleder på Vital Horsens. Foto: Horsens Kommune
På Vital Horsens er træningssalene til genoptræning blevet ryddet for kondicykler og romaskiner og omdannet til sengepladser i kommunens covid-19 beredskab.
Annonce

Horsens: På blot få dage har Vital Horsens lavet to træningssale og en række mindre rum om til lokaler med i alt 30 sengepladser. De kan tages i brug, hvis der bliver behov for at flytte patienter, der ikke er smittet med coronavirus, fra sygehuset. Vel at mærke patienter som stadig er for syge til at komme hjem.

Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har i forvejen 17 akutpladser, og vores akutsygeplejersker kører ud fra Vital Horsens, så der er rigtig meget synergi i at oprette nogle af sengepladserne her hos os. Vi har en masse specialer at trække på, så vi er klar til at tage imod patienter, forklarer Anne Sloth, der er sundhedscenterleder på Vital Horsens.

Hun er stolt over, hvor hurtigt det lykkedes at løse opgaven og har stor ros til alle implicerede.

- Rigtig mange har hjulpet, for eksempel har Service og Beredskab flyttet træningsredskaberne over i gymnastikssalene på Langmarkskolen. Rengøringspersonalet har gjort sale og rum på Vital Horsens klar, og pedellen på Langmarkskolen har hjulpet med opsætning af redskaber og lys på skolen, forklarer Anne Sloth.

Annonce

Genoptræning på video

Der er fundet borde og stole, så patienterne kan komme op og spise. Der er hentet køleskabe, så der kan laves mad og drikke til patienterne, og der er stativer til at samle vasketøj ind.

- Vi har også fået lavet nødkald ved sengene, og der er lavet rum, hvor personalet kan håndtere medicin, fortæller Anne Sloth.

Så længe sale og rum på Vital Horsens er optaget af senge, er den ambulante genoptræning flyttet til Langmarkskolens gymnastiksal.

- Rigtig mange får i øjeblikket genoptræning hjemme for eksempel via video. Men de, der har et kritisk behov for genoptræning, får det fortsat. Vi vurderer løbende den enkelte for at finde ud af, hvad der er behov for, siger Anne Sloth.

Men de nye 30 pladser råder Horsens Kommune tilsammen over 50 ekstra sengepladser som led i covid-19 beredskabet.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce