Annonce
Østjylland

Træningsbane i Mellerup smadret af bilræs: - Jeg er dybt uforstående over, at man kan gøre sådan noget

Bestyrelsesformand i Randers Civile Hundeførerforening, Charlotte Veien, fortæller, at græsarealet er gjort ubrugeligt for hundetræning og anden fysisk aktivitet. Det skal genetableres først. Foto: Annelene Petersen
Randers Civile Hundeførerforening er blevet en træningsbane fattigere over weekenden. Ukendte gerningsmænd, som nu er anmeldt til Østjyllands Politi, har pløjet en græsbane op i en eller flere biler. Formand i hundeforeningen, Charlotte Veien, er rystet over episoden.
Annonce

Mellerup: De omkring 100 medlemmer i Randers Civile Hundeførerklub må nøjes med færre kvadratmeter på ubestemt tid, for den ene af klubbens to træningsbaner på Amtsvejen ved Mellerup blev i weekenden gjort ubrugelig af ukendte gerningsmænd.


Jeg er dybt uforstående over, at man kan finde på at gøre sådan noget på andres ejendom.

Charlotte Veien, formand for Randers Civile Hundeførerforening


Formand i hundeførerforeningen, Charlotte Veien, var i sommerhus i Nordjylland, da hun lørdag formiddag opdagede en video på Facebook, som viste en af klubbens træningsbaner hårdt medtaget af kørespor fra en eller flere biler.

- Først troede jeg næsten ikke mine egne øjne, efterfølgende var jeg grædefærdig over at se arealet ødelagt, og til sidst blev jeg vred. Jeg er dybt uforstående over, at man kan finde på at gøre sådan noget på andres ejendom. Selvfølgelig har personerne været klar over det forkerte i det her, ellers er der da noget fundamentalt galt hos dem, fortæller Charlotte Veien.

Annonce

Politianmeldt

Formanden strøg selv til tasterne på Facebook med en video af det opkørte græsareal og budskabet om at lade hende høre, hvis nogen havde hørt eller set noget fra ugerningen på klubbens træningsbane, som de lejer af Randers Kommune.

Her har et vidne meldt tilbage, at bilræset foregik fredag aften.

- Det er ikke i orden, og man skal ikke have lov at gøre den slags uden at bøde for det. Jeg var simpelthen nødt til at reagere på det, for min retfærdighedsfølelse var voldsomt udfordret, siger Charlotte Veien.

Hundeførerklubben har anmeldt ræset til Østjyllands Politi og overladt sagsnummeret til Randers Kommune, men ifølge Charlotte Veien kan arealet ikke bruges til hverken hundetræning eller anden aktivitet, inden det er udbedret.

- Der er dybe furer, så det kan ikke bruges til fysisk aktivitet, inden det er reetableret, lyder vurderingen.

Gerningsmændene har efterladt dybe kørespor på græsarealet, som normalt bruges til hundetræning og idrætsdage for lokaler skoler. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Rammer brugerne

På grund af covid-19 har klubben været lukket, siden forsamlingsforbuddet blev sænket til fem personer, men formanden understreger, at det ikke er uden konsekvenser for klubbens medlemmer, at man vender tilbage til færre træningskvadratmeter.

- Vi har haft stor tilgang af medlemmer og plejer at kunne sprede os ud, men nu mangler vi et stykke træningsareal. Dertil låner skoler og andre offentlige institutioner nogle gange arealet til idrætsdage og lignende, hvilket heller ikke er muligt, lyder det fra Charlotte Veien.

Der er dog et lille plaster på såret. Hundeførerklubbens klubhus og træningsbane med lys, som de også lejer hos kommunen, er ifølge formanden sluppet uden en hilsen fra gerningsmændene.

- Gudskelov har de ikke kørt på vores største bane med lys på, som vi i normale tider bruger hver eneste aften mandag til fredag. Det er vores held, for det havde gjort katastrofen endnu værre, slutter Charlotte Veien.

Hundeførerklubben har anmeldt ræset til Østjyllands Politi. Foto: Annelene Petersen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce