Annonce
Hedensted

Træning hjalp Tine gennem overvægt og lavt selvværd: Nu omdanner hun gammel industrihal til rå træningsboks

Tine Bruhn Sørensen er i fuld gang med at omdanne en af de gamle fabrikshaller på Mosetoften i Hedensted til en træningsboks, hvor crossfitness og fællesskab går hånd i hånd. Foto: Michael Svenningsen
Hal 1 hos den tidligere Hedensted Maskinfabrik på Mosetoften 6 forvandles i disse dage til træningsboksen Mytos. Via funktionel træning og crossfitness ligger fokus på en gennemgribende udvikling af det hele menneske - den samme type udvikling, ejer Tine Bruhn Sørensen selv har været igennem.
Annonce

Hedensted: Midt i et større rod bestående af alt fra ubrugte træbrædder til hentastet værktøj kan det i øjeblikket være svært at se, at når kalenderen siger 5. oktober, er Tine Bruhn Sørensen klar til at åbne porten til træningsboksen Mytos på Mosetoften 6 i Hedensted.

Med gamle murstensvægge og betongulv er omgivelserne rå, hvilket forstærkes af, at selv omklædningsrummene er centreret omkring de gamle skabe fra tiden under den tidligere ejer, Hedensted Maskinfabrik.

Omvendt hyggeligt kommer træningsmiljøet til at blive, for selvom crossfit, funktionel træning og frivægte formentlig henleder tankerne hos hr. og fru Hedensted til storsvedende og højtråbende muskelbundter, er Mytos designet til at kunne rumme alle i et samlende fællesskab.

Blandt andet etableres et lille, åbent loungeområde til poder i alle aldre, så de kan se mor og far træne - og forhåbentlig selv blive inspireret til at deltage.

- Vi er et sted, der rummer hele familien. Som børnenes rollemodeller ser de op til det, vi gør og laver, og som udgangspunkt elsker de også at bevæge sig. Her får de den mulighed, uden samtidig at blive målt på deres evner med en bold, eller om kampen blev vundet. Det handler om arbejdet med sig selv, ud fra det niveau, man kommer med, og derfor passer den træningsformen for alle - uanset alder eller baggrund, siger Tine Bruhn Sørensen.

Vi kalder måske øvelserne noget særligt, men træningenmetoderne er så effektive, fordi det tager udgangspunkt i de dagligdagsbevægelser, kroppen er skabt til. Squat er jo også bare et finere ord for at sætte sig på toilettet.

Tine Bruhn Sørensen, ejer, Mytos

Annonce

Livslektioner i værktøjskassen

Optakten, til at Tine Bruhn Sørensen nu åbner en træningsboks i hjembyen Hedensted, skal findes mange år tilbage.

Som yngre var den nu 35-årige personlige træner overvægtig og deraf præget af et liv med lavt selvværd.

Når den usikre pige siden da har udviklet sig til en selvsikker og selvstændig kvinde, hænger det i høj grad sammen med mødet med træning, hvori hun oplevede at blive accepteret og støttet for sin indsats, selvom sidemanden havde 100 kg ekstra på stangen.

Den forvandling ønsker hun at hjælpe andre til også at tage.

- Det at have fået en stærk krop har været med til også at gøre mig psykisk stærkere, og jeg kan bedre finde ro i mig selv. Hvor jeg før tilrettede mig efter, hvad jeg tænkte, andre forventede af mig, mærker jeg i dag efter, hvad jeg selv har lyst til. Jeg må være beviset på, at træningslektioner er overførbart til resten af livet, og processen har givet en masse værktøjer, der kan gives videre til mine medlemmer, siger Tine Bruhn Sørensen.

Annonce

En del af "familien"

Med boksen vokser det i forvejen store antal af forskellige træningsmuligheder i området, som tæller blandt andet Hedensted Centret, Fit og Sund, Loop, Club Fitness og Christina Hust Studio.

Alligevel er Tine Bruhn Sørensen overbevist om, at der også er plads til et miljø med udgangspunkt i funktionel træning og crossfitness.

Det er hun også siden blevet bekræftet i gennem den overvældende frivillige arbejdskraft til de mange gøremål i opstartsfasen.

- Jeg hørte en sige, at Hedensted efterhånden er blevet et træningsmekka, men vi adskiller os ved at være et mindre sted med fokus på fællesskabet. Hvor man har lyst til at slå forbi bare lige for at sige hej, fordi man føler sig som en del af "familien", og hvor man bliver set som det hele menneske, man er, siger Tine Bruhn Sørensen.

Tine Bruhn Sørensen

35 år.

Bor i Hedensted med ægtefællen Martin Bruhn samt børnene Mikkel på 11 år og Mie på syv år.

Uddannet kost- og livsstilscoach samt personlig træner fra Træner Akademiet i Aarhus.

Åbner 5. oktober fitness-boksen Mytos på Mosetoften i Hedensted.

Arbejder sideløbende i en deltidsstilling som konsulent hos Netværkslokomotivet i Vejle.

Historien bag navnet

Mytos kommer af det oldgræske ord "Mythos", som kan oversættes til "fortælling".

Grunden til, at Tine Bruhn Sørensen har valgt det navn, skyldes hendes fokus på at tage udgangspunkt i det hele menneske og vedkommendes livshistorie.

På samme måde som man i en fortælling ikke blot kan se bort fra begyndelse, midte eller slutning, kan hun heller ikke hjælpe folk hen mod deres mål uden at tage hensyn til, hvilken person hun arbejder med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Horsens

Færre ramt i det seneste døgn: Seks nye smittede i Horsens Kommune

Annonce