Annonce
Horsens

Trægt salg af byggegrunde: Anden etape må vente

Der er allerede mange huse i Ørskov Bæk Parken, men det kniber med at sælge de sidste grunde. Arkivfoto
Der er stadig syv byggegrunde til salg i Ørskov Bæk Parken i Hovedgård. Salget går for langsomt, mener udstykkeren.

Hovedgård: Der bliver bygget, og husene skyder op i Ørskov Bæk Parken i Hovedgård.

Men selv om der de seneste år er dukket mange nye huse op, så går salget af de sidste byggegrunde i området temmelig trægt. Det fortæller Hans Jørgen Vinther, der har udstykket grundene.

- Jeg har solgt én grund i foråret, og der er én, der måske er interesseret i en grund. Det er jo ikke meget, konstaterer Hans Jørgen Vinther.

Dermed står salget af byggegrunde i Hovedgård i skærende kontrast til salget af byggegrunde i bl.a. Egebjerg og Gedved. Her er der flere eksempler på, at grundene på det nærmeste er blevet revet væk.

- Jeg har solgt 27 grunde på fem år. Det er for langsomt. Det er de eneste grunde, der er i Hovedgård. De grunde, der er tilbage, er grunde til 650.000 kr. Det er jo ikke prisen, der afskrækker. Jeg tror, folk hellere vil ud til den motorvej - åbenbart. Hovedgård ligger ellers rigtig godt i forhold til Gl. Århusvej, når man skal til Aarhus eller Horsens, siger Hans Jørgen Vinther.

Derfor venter han med at udstykke etape to i Ørskov Bæk Parken.

Her er det planen, at der skal udstykkes yderligere 19 grunde.

- Jeg har stadig syv grunde til salg i etape et. Jeg vil ikke gå i gang med at udstykke etape to, før jeg har solgt tre-fire grunde mere. Forhåbentlig sker det til foråret, siger Hans Jørgen Vinther.

Annonce
Jeg har solgt én grund i foråret, og der er én, der måske er interesseret i en grund. Det er jo ikke meget.

Hans Jørgen Vinther, Hovedgård

Ikke helt skidt

Selv om han har svært ved at sælge byggegrunde, vurderer han, at det ikke står så dårligt til i Hovedgård endda.

- Man skal selvfølgelig også se på, hvor stor byen er. Hvis jeg sælger to byggegrunde om året, svarer det til salget af byggegrunde i Horsens, hvis man tager højde for indbyggertal. Vi har lavet omkring 50 lejligheder på to år i Hovedgård. Det vil svare til, at Horsens skulle lave 1400. Så set i det lys går det godt, lyder det fra Hans Jørgen Vinther.

Han står selv bag otte nye seniorboliger på Vestergade i Hovedgård, mens det lokale nedrivningsfirma P. Olesen & Sønner netop har bygget 30 boliger på Frydsvej i Hovedgård.

Ifølge Hans Jørgen Vinther er folk begyndt at spørge til anden etape på Ørskov Bæk Parken.

- Det er et par stykker, der allerede er blevet skrevet op, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Klimaangst er de voksnes ansvar

Med mellemrum fortæller psykologer, hvordan flere og flere børn og unge bliver ramt af depression, angst og tvangstanker, fordi de er bange for, at Jorden vil blive oversvømmet, ødelagt af tørke eller helt gå under på grund af klimaforandringerne. Fænomenet har fået sit eget navn - klimaangst. At børn bliver bange, når de hører, at store dele af Danmark bliver oversvømmet, eller at jorden går under om 80 år, er ikke så sært. Problemet er, at vi voksne ikke er i stand til med ro i stemmen at sige: Du skal ikke være bange. Der sker ikke noget. Jeg har lige været en tur i Island - med fly, jeg indrømmer det straks. Her besøgte vi en gletsjer, som skrumper år for år. Og fik udpeget vulkanen Ok, som har været dækket af en gletsjer i 700 år. Det er den bare ikke længere. Søndag 18. august blev der holdt begravelse for Ok-gletsjeren, som er den første i landet, der er forsvundet på grund af klimaforandringer. På stedet er der sat en mindeplade op, som i et brev til fremtiden fortæller, at i løbet af de næste 200 år vil også landets øvrige gletsjere forsvinde. Skræmmende, når en af dem er større end Sjælland i udbredelse. De islandske gletsjere er bare ét eksempel på, hvorfor ikke kun børn, men også voksne bliver bange. Det nytter bare ikke noget, at vi som voksne udstråler angst og hjælpeløshed. Vi er nødt til både at fortælle og vise, at vi handler - at vi gør noget. Som voksne har vi en forbandet pligt til at sige til børnene, at vi tager ansvaret på os og forklarer, hvordan vi sammen kan være med til at redde kloden. Vi skal fortælle dem, at vi vil bruge mindre plastic og samle det ind, der har samlet sig som øer i verdenshavene. Og at vi skal huske at tage ispapiret og plasticposen med hjem, når vi er på strandtur. Alt det skal vi gøre, selv om der måske stadig bor en rest af tvivl inderst inde. Heldigvis bliver det mere og mere konkret, hvad vi kan gøre for at hjælpe klimaet. Som når en Gedved-borger i fredagsavisen fortæller, hvordan han sorterer sit affald i en grad, så der ikke er en krumme tilbage til skraldespanden.

Annonce