Annonce
Ikast-Brande

Træfældning omkring skole giver debat i Nørre Snede

Det er en ordentlig dynge træer, der blev fældet omkring Nørre Snede Skole og hallen. Foto: Hans Jørgen Jensen
Nørre Snede Skole fik fjernet gamle træer. Det er lokalrådsformand ikke tilfreds med.

Nr. Snede: Det er ikke altid, at træfældning er populært. Mandag 12. juli gik folk fra et træfældningsfirma i gang med at fælde træer omkring Nørre Snede Skole og Nørre Snede Hallen. Der blev fældet en række træer langs Anlægsvej, og også en del træer omkring skolefritidsordningen røg ned.

Det er lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen ikke tilfreds med:

- Til min store forskrækkelse opdagede jeg, at skolen har fældet et stort antal gamle flotte træer ved Nørre Snede Hallen - trods at vi fra kommunens side var blevet lovet en dialog, når man skal fælde store træer i byen. Men vi havde intet hørt. Naboerne på Anlægsvej er også rystede. De var ligeledes blevet lovet en dialog, men de er heller ikke blevet hørt, lyder det fra Hans Jørgen Jensen.

Annonce

- Det virker skånselsløst, og det strider jo mod de tanker, vi arbejder med omkring natur og bæredygtige landsbyer - det er helt uforståeligt. Vi arbejder med bosætning og har fokus på naturen - og så gør man det her. Jeg forstår ikke en pind, tilføjer han.

Lokalrådet har også gjort sig tanker om, at hvis der skal fældes større træer, så kan sådanne træer forvandles til kunst i stedet for at blive fjernet helt, tilføjer lokalrådsformanden.

Risiko for væltede træer

Skoleleder Karl Plougstrup-Petersen fra Nørre Snede Skole fortæller, at det er skolen, der har bestilt træfældningen - og at der var en række årsager til det:

- Træerne langs Anlægsvej skulle egentlig aldrig være blevet så store - de var oprindeligt blevet plantet som hæk, der bare var vokset op. Flere af træerne var ved at dele sig midt i, så der er risiko for, at de kunne flække i en storm og i værste fald vælte og ramme børn eller nabohuse. Nogle af træerne havde det heller ikke godt - der var ikke længere bladsætning i toppen. Desuden havde flere af naboerne på Anlægsvej klaget over, at træerne skyggede, siger Karl Plougstrup-Petersen.

- Vi fik et tilbud hjem på at få træerne fjernet. I første omgang var det ikke meningen, at træerne ved sfo'en skulle fjernes, men flere af dem have det også dårligt, og af hensyn til økonomien var det nemmest at få dem fjernet i én arbejdsgang. Planen er nemlig, at vi skal have en svævebane ved sfo'en, tilføjer han.

- Vi vil gerne have grønt omkring skolen. Måske planter vi en række popler, og ved Anlægsvej skal vi have buske, men ikke så bombastisk som det gamle hegn. Desuden har vi ideer om, at hver årgang elever skal plante træer, så vi på længere sigt kan få en "årgangs-lund", siger Karl Plougstrup-Petersen.

- Med hensyn til dialog kan man altid drøfte, hvor mange der skal involveres i beslutningerne. Men jeg er nødt til at forholde mig til, om der er risiko for, at nogen kan komme til skade - og som sagt, så skulle vi tage os af træerne ved Anlægsvej, for det havde vi talt med borgerne om, siger skolelederen.

Karl Plougstrup-Petersen tilføjer, at han ikke har haft kendskab til lokalrådets aftale med kommune om varsling i forbindelse med træfældning.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

S kridter banen op til valgkamp: Flere penge og nyt slagkraftigt politisk udvalg skal sætte turbo på den grønne dagsorden

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Sport

Odders Anders Skaarup skal møde puljevinder i kvartfinalen

Sport

Anne-Marie Rindom boltrer sig i de vilde bølger

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Annonce