Annonce
Ikast-Brande

Træ-virksomhed fik meget mere plads

Dion Hansen og Lars Olesen (til højre) ejer og driver Madera ApS sammen. Virksomheden arbejder med træ og fremstiller blandt andet terrassebrædder i eksotiske træsorter. Foto: Peter Hald
Madera ApS flyttede ind i tidligere trælast og savværk - og det gav nogle flere kvadratmeter.

Ejstrupholm: Det er ganske passende, at en træ-virksomhed flytter ind i et tidligere savværk og trælast. Og det er netop, hvad der er sket på Nyholmvej i Ejstrupholm.

Træ-virksomheden Madera, der tidligere holdt til på Velgårdevej i nærheden af Boest, er nu ved at komme på plads på Nyholmvej 2 i Ejstrupholm, hvor der før har været byggemarked, trælast og savværk.

- Nu har vi fået meget mere plads - men det var også tiltrængt, siger Dion Hansen, der ejer Madera sammen med Lars Olesen.

Annonce

43-årige Dion Hansen og 44-årige Lars Olesen er begge uddannede maskinsnedkere, og deres virksomhed, der blandt andet fremstiller terrassebrædder i hårdt træ, rundstokke og vægbeklædning, har taget fart de sidste par år.

Det har betydet, at virksomheden fik brug for nogle flere kvadratmeter, og da ejendomsudvikleren Hans Jørgen Mikkelsen fra Ejstrupholm tilbage i marts i år købte den gamle trælast på Nyholmvej og ville sælge den til et lokalt firma, meldte Madera ApS sig hurtigt som købere.

Virksomheden havde især brug for mere lagerplads, og det er der rigeligt af på Nyholmvej.

- Vi har 3500 kvadratmeter under tag, og hele grunden er på 7,5 hektar, så vi har mulighed for at udvide, hvis det skulle være, siger Lars Olesen.

Installerer snedkeri

1. maj faldt handlen på plads, og kontor og lager blev hurtigt flyttet ind. Madera ApS er dog ikke helt på plads endnu på Nyholmvej. Endnu mangler man at få installeret snedkerværkstedet, der stadig befinder sig på Velgårdevej.

Lars Olesen og Dion Hansen har udpeget det lokale, der skal bruges til snedkeri, men der skal ske en ombygning og installeres skillevægge og udsugning, og så skal alle de nødvendige myndighedstilladelser på plads. Det kan tage lidt tid.

- Vi satser på at holde en reception herude, når vi er helt på plads, siger Dion Hansen.

Lars Olesen og Dion Hansen foran en af de store haller på Nyholmvej. Her er der i alt 3500 kvadratmeter under tag. Foto: Peter Hald

Han og Lars Olesen er travle folk, og det samme er de tre fastansatte kolleger og en håndfuld ungarbejdere.

- Vi kan godt mærke, at der er gang i den i byggeriet, og vi får sikkert brug for yderligere et par faste folk med erfaring fra træbranchen, siger de to virksomhedsejere.

Virksomhedens produkter er efterspurgte, og blandt andet terrassebrædderne er populære. Madera ApS har egen import af hårdt træ fra Sydamerika - der er blandt andet tale om sorter såsom jatoba, cumaru og ipe. Importen er kommet i stand, fordi Lars Olesens svigerfar bor i Brasilien, og på den måde er kontakterne blevet oprettet.

Madera bruger også danske træsorter såsom eg og ask til en række opgaver, og de eksotiske træsorter har vist sig at være velegnede til terrasser, da de er modstandsdygtige.

- 80 procent er vores kunder er private, men vi har også et stort kartotek over erhvervskunder. Det meste bliver solgt her i landet, men vi har lidt eksport til Sverige og Norge, fortæller Lars Olesen.

Skulle man undre sig over virksomhedens navn Madera, er det faktisk et logisk firmanavn. "Madera" betyder nemlig træ på spansk, og navnet blev foreslået af Lars Olesens brasilianske hustru.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

S kridter banen op til valgkamp: Flere penge og nyt slagkraftigt politisk udvalg skal sætte turbo på den grønne dagsorden

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Sport

Odders Anders Skaarup skal møde puljevinder i kvartfinalen

Sport

Anne-Marie Rindom boltrer sig i de vilde bølger

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Annonce