Annonce
Ikast-Brande

Træ-tyveri blev optaget af video-overvågning

Palsgaard Spær i Hampen indkøber årligt træ for 100 millioner kroner, så set i forhold til det beløb, synede trætyveriet ikke af meget, selv om det løb op i 1,2 millioner kroner. Arkivfoto: Palsgaard Spær
Palsgaard Spær A/S i Hampen kunne dokumentere tyveri med overvågningsmateriale.

Hampen: Det omfattende tyveri af træ fra virksomheden Palsgaard Spær A/S på Palsgaardvej 5 i Hampen skete fra et aflåst område med kamera-overvågning, så det var ret let for virksomheden at dokumentere tyveriet overfor politiet. Det oplyser Holger C. Hansen, der er administrerende direktør.

- Det kan være vanskeligt at gardere sig, når en medarbejder vælger at snyde sin arbejdsplads, men vi har et aflåst område og kamera-overvågning, så da vi fandt ud af, at der manglede træ, var det ikke svært at finde frem til, hvem det var... og medarbejderen gjorde det selvfølgelig også med stor risiko. Vi har god dokumentation, og derfor fandt politiet relativt hurtigt ud af, hvem der stod bag det, siger Holger C. Hansen.

Han oplyser, at virksomhedens tyveriforsikring vil dække i en situation som denne.

Det omfattende træ-tyveri løb ifølge Midt- og Vestjyllands Politi op i et beløb på 1,2 millioner kroner, og når det blev til så meget, så skyldes det, at tyveriet sket over en periode på halvandet andet år i perioden fra januar 2019 til maj 2020.

Foreløbig har politiet sigtet to mænd for tyverierne, en 37-årig mand og en 32-årig mand, begge bosiddende i Ikast-Brande Kommune. Endnu en mand mistænkes for at have optrådt som hæler ved at modtage og videresælge træet.

Sagen har ikke været for retten endnu.

Annonce

Slog ud i rapporter

- Vi køber træ for over 100 millioner kroner om året, så set i forhold til de mængder, vi håndterer, var det ikke kæmpestore mængder, der blev stjålet. Men det slog pludselig ud i vores rapporter, og vi begyndte at undre os over, at der var et større spild end normalt, og derfor fik vi ind og undersøgte det, oplyser Holger C. Hansen.

Har I ændret nogle procedurer efter det her?

- Nu kigger vi vores overvågning igennem for at se, om der er noget usædvanligt, og vi har ændret nogle procedurer omkring det.

Blev I overraskede over tyveriet?

- Ja, det gør man jo altid. Man tror jo på sine medarbejdere, og det gør vi også fortsat - det her er en "enlig svale", man bliver udsat for engang imellem, det er vi selvfølgelig kede af. Det er faktisk ikke noget, jeg har prøvet før i min mangeårige karriere, siger Holger C. Hansen.

Den ene af de to sigtede var ifølge direktøren en produktionsmedarbejder, der havde sin daglige gang på virksomheden. Den anden sigtede arbejdede ikke på selve virksomheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce