Annonce
Horsens

Tour de Søndergade: Nu bliver næste stykke gågade pillet op

Man må nu køre rundt om Beringsøen på Torvet og ud på Nørregade, hvis man har ærinder i den vestlige del af Søndergade. Foto: Jørgen Hasseriis
Søndergade går ind i etape fire nu, og det betyder omkørsel for trafikken på strøget.

Horsens: Bilister møder nu et omkørsels-skilt på Torvet:

- Kør en anden vej, lyder budskabet i form af sorte pile, der viser trafikanter væk fra Søndergade og ud på Nørregade.

Har man ærinder i den vestlige del af Søndergade eller i sidegaderne hertil, må man derfor nu retur og om til Rådhusgade for at komme ind på Søndergades vestlige ende.

Omkørslen træder i kraft mandag 5. august, da anlægsarbejderne nu skal lægge den nye belægning foran det gamle rådhus, den såkaldte Søndergade-etape tre.

- Feltet lukkes helt af i den forbindelse, oplyser projektleder Kristian Markvardt, Buus Anlægsgartner.

Annonce

Spørg Folkebladet - Vores Gågade

Gågaden er midt i en ansigtsløftning af de helt store. Ny belægning, ny belysning og meget mere er på vej på byens mest attraktive gade.

Journalisterne på Horsens-redaktionen sætter spot på fremtiden for byens hovedstrøg i kampagnen ”Spørg Folkebladet – Vores Gågade”.

Hvilke spørgsmål rejser renoveringen? Undrer du dig over noget?

Stort eller småt – skriv til os på redaktion.hsfo.dk/spoergfolkebladet, hvor vi samler spørgsmål og svar.

En halv etape

Lukningen af etape tre bliver også startskuddet til at tage hul på Søndergades fjerde etape, stykket fra det gamle rådhus og op mod Torvet. Men hvornår det arbejde begynder, afhænger af vind og vejr og nogle af de løse ender, der skal lukkes hist og pist.

Og så er der lige en enkelt koncert.

- Der er jo en Pink-koncert på stadion onsdag, så måske vil det være smart at vente med at sætte arbejdet i gang til torsdag. Vi får se, siger Kristian Markvardt.

Han oplyser, at arbejdets start med den nye Søndergade-etape 4 tages trinvist af hensyn til dem, der parkerer i baggårdene i den del af Søndergade - bag nummer 40, 41 og 47.

- Vi forsøger at genere parkeringspladerne mindst muligt, så planen er at tage etape fire i to halvdele. Hele etapen kommer til at tage seks-syv måneder, oplyser projektlederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Horsens For abonnenter

Hans har en finger med i alt i Vestbirk - uden at råbe op om det

Annonce