Annonce
Horsens

Tour de Søndergade: Nu bliver næste stykke gågade pillet op

Man må nu køre rundt om Beringsøen på Torvet og ud på Nørregade, hvis man har ærinder i den vestlige del af Søndergade. Foto: Jørgen Hasseriis
Søndergade går ind i etape fire nu, og det betyder omkørsel for trafikken på strøget.

Horsens: Bilister møder nu et omkørsels-skilt på Torvet:

- Kør en anden vej, lyder budskabet i form af sorte pile, der viser trafikanter væk fra Søndergade og ud på Nørregade.

Har man ærinder i den vestlige del af Søndergade eller i sidegaderne hertil, må man derfor nu retur og om til Rådhusgade for at komme ind på Søndergades vestlige ende.

Omkørslen træder i kraft mandag 5. august, da anlægsarbejderne nu skal lægge den nye belægning foran det gamle rådhus, den såkaldte Søndergade-etape tre.

- Feltet lukkes helt af i den forbindelse, oplyser projektleder Kristian Markvardt, Buus Anlægsgartner.

Spørg Folkebladet - Vores Gågade

Gågaden er midt i en ansigtsløftning af de helt store. Ny belægning, ny belysning og meget mere er på vej på byens mest attraktive gade.

Journalisterne på Horsens-redaktionen sætter spot på fremtiden for byens hovedstrøg i kampagnen ”Spørg Folkebladet – Vores Gågade”.

Hvilke spørgsmål rejser renoveringen? Undrer du dig over noget?

Stort eller småt – skriv til os på redaktion.hsfo.dk/spoergfolkebladet, hvor vi samler spørgsmål og svar.

En halv etape

Lukningen af etape tre bliver også startskuddet til at tage hul på Søndergades fjerde etape, stykket fra det gamle rådhus og op mod Torvet. Men hvornår det arbejde begynder, afhænger af vind og vejr og nogle af de løse ender, der skal lukkes hist og pist.

Og så er der lige en enkelt koncert.

- Der er jo en Pink-koncert på stadion onsdag, så måske vil det være smart at vente med at sætte arbejdet i gang til torsdag. Vi får se, siger Kristian Markvardt.

Han oplyser, at arbejdets start med den nye Søndergade-etape 4 tages trinvist af hensyn til dem, der parkerer i baggårdene i den del af Søndergade - bag nummer 40, 41 og 47.

- Vi forsøger at genere parkeringspladerne mindst muligt, så planen er at tage etape fire i to halvdele. Hele etapen kommer til at tage seks-syv måneder, oplyser projektlederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce