Annonce
Horsens

Torvets butikker havde håbet på juleby - får byggeplads i stedet

Gyngerne på Torvet er fjernet som det første tegn på, at området snart bliver en del af gågaderenoveringen. Foto: Nicolai Skovgård
Torvet bliver snart inddraget i gågaderenoveringen i Horsens, og det vækker ikke ligefrem jubel blandt butikkerne, der gerne ville have haft julen overstået først.
Annonce

Horsens: Gyngerne på Torvet er væk, og inden udgangen af november skal Tung Nguyen have lukket sin pølsepavillon.

Gågaderenoveringen i Horsens er ved at nå til det sidste stykke, Torvet foran Vor Frelsers Kirke. Her går Buus Anlægsgartner efter alt at dømme i gang med at rive den gamle belægning op i starten af december.

Det er bestemt ikke ønsketænkning for butikkerne langs Torvet, for det ramler sammen med den bedste omsætningsmåned af alle.

- Vi vil ikke klynke over projektet, for det bliver flot, og kunderne kommer helt sikkert til at tage godt imod det, men gågadeprojektet har fra start været noget, der har påvirket hele byen, og nu er den ved at være færdig i den ene ende, mens vi får generne i længere tid her. Vi så hellere, at det var hvilken som helst anden måned, og så havde vi håbet, at der i stedet kunne være juleby på Torvet, siger Lone Johansen fra Intersport.

Hun var tidligere på ugen tovholder på at få samlet Torvets butikker til møde med repræsentanter fra Horsens Kommune og Buus Anlægsgartner, fordi butikkerne var frustrerede over ikke at have hørt noget om påbegyndelsen af renoveringen.

Sådan er gågadens tidsplan

Sådan ser tidsplanen ud for Buus Anlængsgartner, hvis de skal nå at blive færdig med gågaderenoveringen til tiden - hvilket er 1. juli 2020.

Søndergade - del 1: Fra Skoringen og Granbar mod vest og hen til Corfitz og det gamle rådhus mod øst.

 • Start: Efterår 2018
 • Færdig: Forår 2019

Søndergade - del 2: Fra Hospitalsgade mod vest og hen til Skoringen og Granbar mod øst.

 • Start: Forår 2019
 • Færdig: Sommer 2019

Søndergade - del 3: Pladsen foran det gamle rådhus

 • Start: Sommer 2019
 • Færdig: Efterår 2019

Søndergade - del 4: Fra Eventyrsport og Selected mod vest og hen til Torvet mod øst.

 • Start: Sommer 2019
 • Færdig: Vinter 2020

Torvet - del 1: Selve torvepladsen samt Kippervig

 • Start: Vinter 2019
 • Færdig: Forår 2020

Torvet - del 2: Gågadestrækningen langs Torvet mellem Søndergade og Borgergade samt vejen fra Borgergade og hen til Nørregade/Kattesund

 • Start: Forår 2020
 • Færdig: Sommer 2020

Kilde: Buus Anlægsgartner

Annonce

Planen er den samme

Et godt og positivt møde ifølge Lone Johansen, og på det kunne projektleder Kristian Markvardt fra Buus Anlægsgartner fortælle butikkerne det, som han også siger til Folkebladet. Nemlig, at firmaet bare følger tidsplanen.

- Vores plan har ikke ændret sig, og den har hele tiden været, at vi skulle i gang med Torvet til vinter, og det er ved at være nu. Vi har en deadline for gågaden, der hedder til sommer, så vi er nødt til at gå i gang med arbejdet på Torvet, siger han.

Det giver ikke mening for Buus Anlægsgartner at stoppe arbejdet i december for at tage særligt hensyn til julehandlen. Sidste år var det butikker på Søndergade, der blev ramt af renovering i juleperioden. Firmaet tager dog hensyn til butikkerne ved at dele torverenoveringen op i to.

- Vi lader en kørevej være åben, så der er plads nok til, man kan køre med en lastbil langs facaderne. Så vi lukker ikke det hele ned for netop at tage hensyn til butikkerne, siger Kristian Markvardt.

Annonce

Må begrænse generne

Lone Johansen regner heller ikke med, at renoveringen kan blive udskudt.

- For os handler det om at få begrænset generne for kunderne, og det er blandt andet ved at sikre god belysning til dem. Både at man ikke kun tænker på at lyse arbejdsområderne op, men også gågaden, og at der kommer en hyggelig julebelysning, siger hun.

Det kræver en ekstra indsats for butikkerne, og den er de klar til at tage på sig.

- Vi vil gøre meget for kunderne med hyggelig musik og belysning, så vi skaber en lille juleby selv. Og så vil vi slå på, at man kan finde parkeringspladser tæt på butikkerne, ligesom vi vil gøre kunderne opmærksom på, at de sagtens kan besøge os, for der er ikke gravet op foran butikkerne, siger Lone Johansen.

Hun håber samtidig, at det nuværende belægningsarbejde på Søndergade når at komme så langt, at hele gågaden ikke bliver så opdelt, som den er nu.

Butikkerne langs Torvet afventer nu et møde med Horsens Kommune for at høre mere om belysning og tiltag i forbindelse med at skabe julestemning på gågaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Annonce