Annonce
Erhverv

Torvehandel skrumper: Blomstermanden siger stop

Snart er det slut. Martin Laursen har sidste torvedag onsdag 18. december. Arkivfoto: Morten Pape
Borgerne sørger ikke for at støtte de handlende, mener Martin Laursen. Han er ked af at stoppe med at komme til torvedag i sin fødeby.
Annonce

Odder: Efter to år som torvehandler stopper Martin Laursen med at komme med blomster hver onsdag til den ugentlige torvedag.

- Der er ikke kroner i det. Der er simpelthen ikke kunder nok, siger blomsterhandleren.

Hans sidste dag bliver onsdag 18. december, og den dag byder Martin Laursen på blomster og juletræer. Han har tidligere prøvet at sælge grøntsager, fordi nogle kunder efterspurgte det.

- Det gjorde jeg to-tre gange. Men jeg smed to tredjedele ud, fordi de ikke blev solgt, så det stoppede jeg med, siger Martin Laursen.

Tidligere på efteråret blev der stillet pullerter op, så der ikke længere er gennemkørende trafik hen over Torvet. Flere handlende i byen er været nervøse for, at det vil koste kunder og dermed omsætning.

- Det er ikke blevet meget værre. Faktisk var jeg mere bange for det i starten. Men der er bare ingen borgere, der støtter torvedagen. Jeg bor omkring Assens, og det tager halvanden time at køre hver vej, siger Martin Laursen.

Der er simpelthen ikke kunder nok.

Martin Laursen, blomsterhandler

Annonce

Måske om lørdagen

For et par år siden var der både en fiskebil, en ostebil samt blomstermanden på Torvet. Siden er ostebilen flyttet ned til Løvbjerg, hvor den holder. Dermed er der udsigt til, at bilen fra Juelsminde Fisk fremover bliver den eneste handlende på Torvet om onsdagen. Det koster ellers ikke noget at have en stand på Torvet, når der er torvedag.

- Odder er min fødeby, og jeg brænder for, at vi får torvedagen op at stå. Om det er fordi, der er torvedag om onsdagen, at det ikke fungerer, ved jeg ikke. Jeg er rigtig ked af det, men det skal også gerne løbe rundt, siger Martin Laursen.

Han er dog i dialog med Odder Kommune, som gerne vil have mere liv på Torvet og lave arrangementer om lørdagen.

- Jeg vil måske prøve at komme til Odder en gang om måneden om lørdagen, når der er arrangementer på Torvet. Det snakker jeg med kommunen om. Og vi har fundet tre-fem stykker, der måske er interesserede i at komme derop og stå om lørdagen, siger blomsterhandleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce