x
Annonce
Odder

Torvedag ligger fast på onsdag

Ejeren af Mathiesen Ost oplyser, at ostebilen ikke kan komme til Odder, hvis der er torvedag om lørdagen. Foto: Morten Pape

De store stadeholdere har ikke mulighed for at komme, hvis torvedagen i Odder bliver flyttet til om lørdagen.

Odder: Flyt torvedagen til om lørdagen. Så kommer der flere mennesker, og det er godt for os handlende. Sådan lyder opfordringen fra blomsterhandler Martin Laursen, der er ny på Torvet, men hans anbefaling bliver svær at følge.

Kommunens driftscenter forsøgte for nogle år siden, men dengang var der ikke opbakning. Faktisk er udviklingen gennem årene gået fra, at der var høje priser og venteliste på at få en plads til den ugentlige torvedag. Siden faldt flere handlende fra, og i dag er det gratis at have en stadeplads.

Hver onsdag er der en vogn fra Juelsminde Fisk, en fra Mathiesen Ost, blomsterhandler Martin Laursen samt den alternative butik Petersholm fra Torrild.

Men hverken ostebilen eller fiskebilen har mulighed for at komme til Odder om lørdagen.

- Vi ville være kede af ikke at kunne holde i Odder, men det kan ikke lade sig gøre om lørdagen, siger Line Laugesen fra Juelsminde Fisk.

Firmaet har tre fiskebiler, der kører rundt, og om lørdagen holder de i Odense, Silkeborg og på Ingerslevs Torv i Aarhus.

Annonce

Der er for få kunder på torvedagen.

Martin Laursen, blomsterhandler

Kan ikke komme til Odder

Mathiesen Ost kan heller ikke komme til Odder om lørdagen.

- Vi kan ikke være andre steder end der, hvor vi allerede er om lørdagen. Selv om der måske var god økonomi i det, så handler det om mere end økonomi, siger Peter Bank Nielsen, der ejer Mathiesen Ost.

Blomsterhandler Martin Laursen opfordrer også byens kunder til at støtte de handlede på torvedagen.

Køb Odders formand Flemming Birch har som konsulent og markedsanalytiker beskæftiget sig med detailhandel i mange år. Ifølge ham er der et indbygget dilemma i, hvorfor der ikke kommer så mange kunder til en torvedag.

- Jo flere butikker, du har, jo flere kunder vil du trække til. Det handler ikke om kvaliteten af produkterne, men om mængden. Men du trækker ikke flere handlende til, før der er flere kunder. På en torvedag skal du sælge noget, der er spændende nok til, at folk bliver trukket ud af supermarkederne. Man skal give en oplevelser i en anden grad, siger Flemming Birch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce