Annonce
Horsens

Torsted-banko har bredt sig - 1200 fra nær og fjern vil spille med

Bjarke Ilkjær (t.v.) og Lars Holdgaard står sammen med Claus Bonzo bag et et virtuelt banko-arrangement på fredag. Udgangspunktet er Torsted, men alle, der bor inden for en radius af ca. 25 km har kunnet melde sig til. Og det har ca. 1200 personer indtil nu gjort. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fredag holder tre Torsted-borgere virtuelt banko, men det er ikke kun lokale fra den sydlige Horsens-bydel, der deltager. 1200 personer, heraf en del fra andre områder og byer, har tilmeldt sig. Det giver en pæn sum penge til den lokale klubkasse.

Horsens: 1200 personer.

Det er antallet, der indtil videre har meldt sig til et online banko-arrangement fredag 12. februar.

Bag arrangementet står tre Torsted-borgere. De seneste uger har de været i gang med forberedelser til fredagens virtuelle banko. Og der har været rigeligt at se til, ikke mindst fordi spillet har vakt interesse rundt omkring.

Annonce

- Ud over indbyggere i Torsted har vi fået tilmeldinger fra folk i Juelsminde, Brædstrup, Hedensted samt Egebjerg og Gedved, fortæller medarrangør Bjarke Ilkjær.

I fuld gang

Han og hans bekendte Lars Holdgaard, der administrerer Facebook-gruppen "Vores Netværk Torsted", der er et erhvervsnetværk for små, mellemstore og store virksomheder i Horsens Syd, fik for tre uger siden en henvendelse fra en af netværkets medlemmer, Claus Bonzo. Han foreslog dem at stable arrangementet på benene.

- Vi syntes om idéen og gik i gang, fortæller Bjarke Ilkjær.

Manden bag tippet er også blevet en del af arrangør-teamet.

- Vi har travlt, fortæller Bjarke Ilkjær, da avisen ringer til ham tirsdag forud for arrangementet:

- For at være ærlig har det her krævet al vores fritid de seneste uger, også for vores familier. Vi har valgt at køre rundt med bankoplader til deltagerne, og det er omsiggribende.

- Samtidig skal corona-restriktionerne være overholdt til punkt og prikke. Derfor er blandt andet pladerne emballeret i poser, for at vi kan være på den sikre side i forhold til virus, fortæller Bjarke Ilkjær.

Annonce

Til idrætsforening

Den store bevågenhed til arrangementet er kommet, efter de tre mænd lagde arrangementet på Facebook.

- Det gik hurtigt med at få udbredt kendskabet til arrangementet. Måske savner en del af os noget at lave her i nedlukningen. I hvert fald har mange meldt sig, konstaterer han gladeligt.

Meningen er, at alt overskud skal gå til Torsted Idrætsforening, hvor Bjarke Ilkjær og Lars Holdgaard gennem årene har været og til dels stadig er aktive som medlemmer og trænere.

Det bliver Torsted Idrætsforening, der modtager alt overskud fra fredagens banko, hvor arrangørerne melder om 1800 solgte bankoplader og 1200 tilmeldte deltagere. Det skaber indtil videre et overskud til foreningen på 20.000 kroner. Foto: Nicolai Skovgård

- Kan vi få 20.000 kroner samlet ind til foreningskassen, er det da ret godt - er det ikke, lyder det retorisk fra Bjarke Ilkjær.

Bjarke Ilkjær fortæller, at præmierne kommer fra erhvervsfirmaer i Horsens og omegn, fra lokale butikker og fra større kæder med butikker i Horsens.

Indtil videre er det lykkedes arrangør-teamet at indsamle gevinster til en samlet værdi af cirka 85.000 kroner. Derudover er der indtil videre solgt 1800 spilleplader.

Annonce

Først spilmyndighederne

Det virtuelle spil går i gang klokken 17.30 fredag. Bjarne Ilkjær og team planlægger at sidde hjemme hos Claus Bonzo, der, ifølge Bjarke Ilkjær, er den mest it-kyndige i tremands-teamet. Derfra vil de streame arrangementet via en lukket Facebook-gruppe.

- Vi planlægger også musikalske indslag med musiker Søren Mandrup som optakt til spillet og i pauserne. Vi satser på en rigtig god stemning, hvor vi alle hygger os bag skærmene, siger Bjarke Ilkjær.

Som en del af arrangementet kan deltagerne bestille og få leveret tapas fra Madbixen i Egebjerg.

Men inden festlighederne kan begynde, er der stadig bankoplader, der skal leveres. Og så skal initiativet godkendes af spilmyndighederne.

- Der har været rigtigt meget at tage højde for. Men det er faktisk rigtigt sjovt at være med til, lyder det fra Bjarke Ilkjær.

Efter fredagens arrangement skal banko-teamet igen på banen.

Afhentning og udbringning af gevinsterne skal dernæst koordineres. Det begynder arrangørerne på fra mandag 15. februar.


Der har været rigtigt meget at tage højde for. Men det er faktisk rigtigt sjovt at være med til.

Bjarke Ilkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce