Annonce
Horsens

Torsdagens coronatal: Vaccinationerne buldrer afsted i Horsens Kommune

Sådan en her får en hel del horsensianere stukket i armen i disse dage. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Torsdag er der registreret det hidtil højeste antal førstegangsvaccinerede inden for et døgn. Samtidig er incidenstallet det laveste siden 1. februar.

Horsens: Myggene får i disse dage skarp konkurrence fra personalet på landets vaccinationcentre i forhold til, hvem der stikker i flest danskere.

Blandt horsensianerne er der særlig godt gang i covid-vaccinationerne. Antallet af borgere i kommunen, der er påbegyndt vaccinationen, er torsdag vokset med 1327 mennesker ifølge opgørelsen fra Statens Serum Institut.

Det er den hidtil største stigning på et døgn for førstegangsvaccinerede.

Annonce

302 er blevet færdigvaccineret, og dermed er den samlede stigning på 1629 mennesker.

Der behøver dog ikke være givet lige så mange stik, da man ved Johnson-vaccinen - der kun skal gives én gang - både kommer i statistikken for påbegyndte og færdigvaccinerede ved det ene stik.

Torsdag er lige under 40 procent af alle i Horsens Kommune påbegyndt vaccinationen, mens 22,2 procent er færdigvaccinerede. På landsplan lyder de to tal på 43,6 og 24,6 procent. De sidste tre dage har horsensianerne hentet ind på landsgennemsnittet.

Lave smittetal

I forhold til coronasmitten er antallet af positive test den seneste uge i Horsens Kommune presset helt i bund. Incidenstallet for den seneste uge lyder på 48,5 konstaterede tilfælde per 100.000 indbyggere.

Det er ikke set lavere siden 1. februar, hvor Danmark var mere eller mindre lukket ned.

Der er i torsdagens opgørelse registreret fem nye coronasmittede i Horsens Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Odder

God morgen - skal vi danse tango?

Annonce