Annonce
Horsens

Torsdagens coronatal i Horsens Kommune er "lidt bekymrende"

Region Midtjyllands testcenter ved Casa Arena i Horsens fredag aften i sidste uge, da bilisterne holdt i kø for at få en pcr-test for covid-19. Foto: Morten Pape
For anden dag i træk er der 10 nye smittede i Horsens Kommune, mens andelen af borgere, der er begyndt på eller færdige med coronavaccinen, er en smule lavere end på landsplan.
Annonce

Horsens: Lige nu halter Horsens Kommune en smule efter, når det kommer til corona-smitte og corona-vaccine. Kun en smule, trods alt.

Torsdag er der ifølge opdateringen fra Statens Serum Institut konstateret 10 nye tilfælde af covid-19 blandt de analyserede prøver fra borgere i Horsens Kommune. Hvor mange prøver, det drejer sig om, er ikke kommet med i denne omgang.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune torsdag 4. februar:

  • 10 nye tilfælde af covid-19 registreret det seneste døgn
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 10,8 nye smittede om dagen

Status på vaccinationer:

  • 2794 borgere i Horsens Kommune har fået første vaccine, svarende til 3,0 procent af befolkningen.
  • 1436 har fået andet stik, svarende til 1,6 procent af befolkningen.
  • På landsplan har 3,3 procent fået første stik og 1,8 procent er færdigvaccineret.

Smittetal for de seneste syv dage:

  • 52 konstaterede tilfælde af covid-19
  • Incidenstal på 57,3 tilfælde per 100.000 indbyggere
  • 9315 testede i Horsens Kommune
  • Positivprocent på 0,56

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Der er ingen smitteudbrud på plejecentre, i børnehaver eller på andre institutioner i Horsens Kommune, kan kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen fortælle. Han kalder de seneste smittetal for "lidt bekymrende".

- Det er nogle relativt høje tal, vi ser lige nu, når vi sammenligner med andre kommuner. Det er på flere adresser og med stor aldersspredning, men vi har ikke nogle dybere data, der kan forklare det nærmere, siger kommunaldirektøren og tilføjer, at det kommer der heller ikke lige med det samme.

- Tallet er trods alt heller ikke så højt lige nu, at vi beder Sundhedsstyrelsen om yderligere data, for det er noget af et apparat, vi så skal sætte i gang, siger han.

Annonce

Svagt stigende incidenstal

Et nærmere kig på serumistituttets måltal viser heller ikke noget, der er decideret alarmerende. Incidenstal og positivprocenten er svagt stigende og har været det de sidste par dage, men overordnet set ligger de stadig på et lavt niveau.

Positivprocenten i Horsens Kommune ligger på 0,56 for den seneste uge - altså cirka en smittet per 200 testede borgere.

Torsdagsdøgnets smittetal på landsplan giver en positivprocent på 0,38, da 553 smittede er fundet blandt 147.175 prøver.

Incidenstallet i Horsens Kommune ligger på 57,3 konstaterede tilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere. Det er cirka samme niveau som i Skanderborg Kommune, mens Odder og Ikast-Brande ligger et hak lavere og Silkeborg og Hedensted to hak lavere.

I de to sidstnævnte er incidenstallet under 20.

Annonce

Ingen mystik bag vaccinetal

Statens Serum Institut har nu også udgivet data for, hvor mange der er blevet vaccineret mod covid-19 i landets 98 kommuner.

I Horsens Kommune har 3,0 procent fået første stik og 1,6 procent fået begge to. Det er en anelse mindre end på landsplan, men det er mere eller mindre tilfældigt, siger Peter Sinding Poulsen.

- Vi følger det tempo og den aftale, vi har med Region Midtjylland. Det kommer jo meget an på rækkefølge, og vi var for eksempel den 6.-7. kommune i regionen, hvor man gik i gang på plejehjem. Der er ikke så meget mystisk i det, siger kommunaldirektøren.

Han fortæller desuden, at det lægefaglige personale er færdige med at vaccinere på kommunens plejecentre - bortset fra enkelte, der ikke kom med i de første runder på grund af for eksempel sygdom.

- Vi får også løbende nye i målgrupperne undervejs. Altså nye borgere, der visiteres til plejehjem og derfor kvalificerer sig til at blive vaccineret. Så der vil komme nogle opsamlingsheats, lyder det fra Peter Sinding Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce