Annonce
Horsens

Torsdagens corona-tal: Se aldersfordelingen for de 163 smittetilfælde i Horsens Kommune

Den seneste uge er der ikke en borger i Horsens Kommune over 60 år, der er gået hjem fra en coronatest og derefter fået et positivt prøvesvar. Arkivfoto: Morten Pape
163 borgere i Horsens Kommune er blevet testet positive for covid-19 siden marts. Relativt få er over 60 år, og den seneste uge har der ikke været et eneste tilfælde i den aldersgruppe.
Annonce

Horsens: Ingen borgere i Horsens Kommune over 60 år er blevet konstateret smittet med covid-19 den seneste uge.

Og kigger man på samtlige 163 konstaterede tilfælde, der har været i kommunen siden marts, er det generelt få i den aldersgruppe, der har været smittet. Andelen af smittede borgere over 60 år er ganske enkelt lavere i Horsens Kommune end på landsplan.


Det viser, at dem over 60 år – men også dem under – er opmærksomme på at holde afstand, spritte af og passe på i forhold til, hvordan vi agerer over for hinanden.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


Det fremgår af torsdagens smittetal fra Statens Serum Institut, som er opdateret klokken 14.

Annonce

Ros til personale og frivillige

Borgmester Peter Sørensen (S) fortæller, at han ikke kan give et præcist svar på årsagen til det, men han påpeger alligevel to ting:

- Det viser, at dem over 60 år – men også dem under – er opmærksomme på at holde afstand, spritte af og passe på i forhold til, hvordan vi agerer over for hinanden, siger han og fremhæver derefter indsatsen på de kommunale institutioner.

- Personale og frivillige i de institutioner, hvor ældre færdes, har haft stor opmærksomhed på at undgå smitte, og det har uden tvivl en stor betydning. Spørgetrangen er enorm, når vi kommunikerer nye ting ud, og det er en god ting, for det viser, at de sætter sig ind i tingene og efterspørger flere oplysninger, siger borgmesteren.

Annonce

Lige over bekymringsgrænsen

Mens der ikke har været smittede over 60 år i Horsens Kommune den seneste uge, har der været 21 tilfælde i andre aldersgrupper, og det giver et incidenstal lige over bekymringsgrænsen på 20.

Få smittede over 60 år

Sådan er aldersfordelingen blandt de 163 konstaterede smittetilfælde med covid-19 i Horsens Kommune (den seneste uge i parentes):

  • 0-9 år: 6 tilfælde (1)
  • 10-19 år: 21 tilfælde (3)
  • 20-29 år: 26 tilfælde (1)
  • 30-39 år: 22 tilfælde (5)
  • 40-49 år: 26 tilfælde (7)
  • 50-59 år: 36 tilfælde (4)
  • 60-69 år: 14 tilfælde (0)
  • 70-79 år: 8 tilfælde (0)
  • 80-89 år: 3 tilfælde (0)
  • 90 år og ældre: 1 tilfælde (0)

Andelen af smittede over 60 år i Horsens Kommune er på 16 procent. På landsplan er den lige under 20 procent.

De 21 tilfælde svarer til, at 23 er blevet testet positive den seneste uge per 100.000 borgere.

Annonce

Er kurven knækket?

På landsplan kom der torsdag en melding om 398 nye tilfælde, og det fik Søren Riis Paludan, der er professor på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, hvor han forsker i virus, til at sige til TV 2, at kurven er knækket.

- Det konsistente niveau med over 600 nysmittede er brudt. Den nedadgående trend viser, at vi kan holde smitten på et niveau, hvor den ikke udbreder sig yderligere, siger han.

Sådan en melding vil Peter Sørensen endnu ikke give omkring det horsensianske smittetal.

- Nej, overhovedet ikke. Vi har ligget med de samme tal længe, og heller ikke i omegnskommunerne er der noget, der tyder på det lige nu, siger han.

Borgmesteren fik torsdag formiddag at vide, at der var konstateret fem nye tilfælde i Horsens Kommune i løbet af det foregående døgn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce