Annonce
Horsens HK

Toptræner skal redde Horsens' kvinder i ligaen

Lars Frederiksen er allerede i gang med arbejdet i HH Elite. Han tiltrådte torsdag. Her er kontrakten med direktør Jørgen Møller netop blevet underskrevet. Foto: Charlotte Adsbøl.
Lars Frederiksen, 49, har været dansk mester med Team Esbjerg og toptræner i KIF Kolding - han er manden, der skal skaffe HH en ny sæson i ligaen.
Annonce

Horsens: Lars Frederiksen, 49, er manden, der skal sikre, at Horsens har et hold i håndboldligaen igen i næste sæson.

Han underskrev kontrakten frem til sommer i går på HH Elites kontor i Torsted.

- Vi har valgt Lars Frederiksen, fordi han er den bedste, sagde direktør Jørgen Møller, da kontrakten var underskrevet.

- Jeg havde ikke sagt ja, hvis jeg ikke troede på, jeg kunne løse opgaven, sagde Lars Frederiksen.

- Jeg har allerede set seks kampe igennem på video, og jeg har fået et fint indtryk af holdet. Der er potentiale, og nu skal vi i gang med arbejdet.

- Jeg er statistiker. Jeg kan se, at der er scoret mere end 30 mål mod holdet i de fleste kampe. Det kunne tyde på, at vi skal have fat i forsvaret. Det er altid et godt sted at begynde, og det agter jeg at gøre.

- Vi vil også løbe ind i store nederlag i foråret, men det handler om at vinde de rigtige kampe, og jeg kan se på tabellen, at kampene mod Skanderborg og Aalborg er meget vigtige, siger den nye træner.

Lars Frederiksen

Lars Frederiksen

49 år

Håndboldtræner

Søn af den tidligere toptræner Per Frederiksen, der i dag er 75 år.

Far til Jacob Mikkelsen fra Fredericia HK

Bor i Varbjerg Strand på Fyn

Spillede 12 år i KIF Kolding, fem danske mesterskaber, tre pokalsejre

370 kampe, heraf mange Europa Cup-kampe

En U-landskamp

Trænerkarriere:

2000: Spillende træner i Ejby i 1. division, fire sæsoner

2005-2006: Horsens håndboldklub, 1. division, herrer.

2006: Træner for Kolding IF/Vejens kvinder i ligaen i fem sæsoner

2011: Træner for Team Esbjergs kvinder i seks år

Danske mestre i 2016/17 med sejr over FC Midtjylland

Tabte DM-finalen mod FC Midtjylland i 2016.

Europa Cup-kampe, førte Team Esbjerg i finalen

Træner for KIF koldings herrer i halvandet år, stoppede i februar 2019

Træner for Fredericias U17-drenge i 2019/2020

Træner for HH Elite i 2020

Annonce

10 måneders pause

Lars Frederiksen stoppede i KIF Kolding i februar og har samlet kræfter i 10 måneder. Han er træner for Fredericias U17-drenge, der træner tre gange om ugen, og det fortsætter han med ud over de fire træningspas i Horsens. Han er også på lønningslisten i KIF Kolding frem til sommer, så han får løn tre steder fra i foråret.

- Jeg har fået en fin aftale med KIF, der har været meget forstående over for, at jeg skal træne HH Elite. Det griber ikke forstyrrende ind i KIF. Havde jeg ikke fået denne aftale med KIF, havde jeg ikke sagt ja til Horsens, men jeg har mod på opgaven. Det er kun to år siden, jeg var træner i kvindernes liga, så jeg har et ganske godt kendskab til holdene.

- Af HH's spillere har jeg været træner for Emily Baunsgaard i Team Esbjerg, men hun var meget ung dengang, siger han.

Lars Frederiksen får travlt med håndbold i foråret, og han følger også ligaholdet i Fredericia, hvor hans søn Jacob Frederiksen er en af støtterne.

Lars Frederiksen har tidligere været træner for Horsens HK's 1. divisionshold. Det var i 2006, da holdet blev trukket ud af turneringen. Han nåede kun at være træner for holdet i fire måneder.

- Det har ikke haft indflydelse for min beslutning denne gang. Jeg var så kort tid i Horsens, at jeg ikke nåede at få den store tilknytning til byen, og der er reelt kun journalisten tilbage fra dengang, siger han med et blink i øjet.

Annonce

Simpelt

Lars Frederiksens motto i kvindehåndbold er "keep it simple".

- Vi skal begrænse antallet af tekniske fejl så meget som muligt, og det er ganske enkelt således, at jeg ønsker, at vi skal afslutte alle vore angreb med skud på mål. Det har virket andre steder, konstaterer han.

- Jeg kan ikke trylle. Vi skal begrænse modstandernes scoringer. Da jeg var træner i KIF, spillede vi stort set syv-mod-seks hele tiden. Dengang havde jeg Bo Spellerberg som styrmand. Det er også en god mulighed i Horsens, siger han.

Lars Frederiksen har levet et liv i håndbold. Hans far Per Frederiksen førte Fredericia til to af de fem danske mesterskaber. Han er 75 år og følger stadig sønnens arbejde og barnebarnets succes i Fredericia.

Lars Frederiksen får chancen for at se sine spillere i træningskamp 19. december kl. 15.45 mod Randers i Forum Horsens, inden turneringen begynder 4. januar med hjemmekamp mod Aarhus United.

Lars Frederiksen førte Team Esbjerg til det danske mesterskab og i Europa Cup-finalen. Foto: Charlotte Adsbøl.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængslet: Nu skal Peter Madsen for en dommer

Annonce