Annonce
Fodbold

Topscorer i 2. division: Vender hjem til Hedensted

Mirsad Suljic, tidligere topscorer i Hedensted, trækker atter i den grønne Hedensted-trøje fra den kommende sæson. Foto: Dorte Adelfred.
Mirsad Suljic, 24, har været med fra starten i alle Thisteds divisionskampe og har scoret seks mål i 2. division - sluttede som matchvinder i Thisted.
Annonce

Thisted: Mirsad Suljic, 24-årig topscorer for Thisteds 2. divisionshold, vender hjem til Hedensteds danmarksseriehold efter et halvt års fravær.

- Det har været en god oplevelse på Lerpytter Stadion i Thisted, og jeg har haft sportslig succes, men det kan ikke hænge sammen at bo i Horsens og spille for Thisted, siger Mirsad Suljic.

- Jeg kan ikke leve af at spille fodbold i 2. division, og der er ikke mulighed for at have et job i Horsens ved siden af fodbolden i Thisted. Hvis jeg skulle spille videre i Thisted, skulle jeg flytte derop, men jeg bor sammen med min kæreste Malene Rundstrøm Lauritsen gennem fire år i Horsens, og det vil jeg gerne blive ved med, siger han.

- Jeg forlod VB som U15-spiller, fordi de ville have mig til at spille venstre back. Jeg så ikke mig selv som back.

Mirsad Suljic

Annonce

Topscorer

Mirsad Suljic er topscorer med seks mål i efterårssæsonen. I sæsonens sidste kamp mod Jammerbugt vandt Thisted med 1-0, og Mirsad Suljic scorede sejrsmålet på hovedstød.

- Jeg har lært meget af træner Bo Thomsen og assistenttræner Jeppe Mehl. Det var svært i starten, fordi vi spillede med én angriber, og det var mig. Jeg troede aldrig, det ville komme til at fungere, men efterhånden fik vi tingene til at fungere. Vi har spillet mange gode kampe, bl.a. mod AC Horsens i pokalen, hvor vi kun tabte med 2-1, siger Mirsad Suljic.

- Da Thisted rykkede ud af 1. division, troede jeg, de ville blive tophold i 2. division. Jeg var villig til at køre de 170 km til Thisted for at få chancen på et divisionshold, selv om jeg søgte efter et 1. divisionshold. Vi er dog på femtepladsen, og seks hold kommer med i den sjove ende og skal spille om oprykning. Det kommer jeg dog ikke med til.

Mirsad Suljic, der har en 19-årig lillebror Denis Suljic på Odders førstehold, og som er svoger til prof-bokseren Haris Dzindo, der er gift med hans søster, har også været i søgelyset hos ambitiøse Silkeborg KFUM, men han er ikke i tvivl.

Annonce

Hjem til Hedensted

- Jeg kender alle i Hedensted. Jeg kender spillerne fra mine år i klubben, og jeg kender folk i byen fra mine to år som lærling i Finn Christensens sportsforretning. Jeg er sælgeruddannet og satser nu på et fuldtidsjob som sælger ved siden af fodbolden.

- Jeg har spillet sammenlagt 110 kampe for Hedensted med træningskampe og det hele og har scoret 80 mål.

- Jeg har også ambitioner som træner og bliver træner for Hedensteds U16-hold. Jeg har tidligere haft morgentræningen på Stjernevejskolen. Her har jeg blandt andet været træner for tvillingerne Kubel, siger han.

Victor og Mathias Kubel spiller med nummer 7 og 17 i Hedensted.

- Mit ønske er at få nummer 17 igen. Kan jeg ikke få den, vil jeg gerne have nummer syv, fordi det er Ronaldos nummer, og han er mit store forbillede, siger han. Det betyder meget for mig at have det rigtige rygnummer. Jeg håber ikke, det betyder så meget for de andre.

- Jeg kender Hedensteds hold. Mathias Kahr Christensen er blevet klar igen, og jeg er stensikker på, at Hedensted ikke rykker ned. Det skal vi nok sørge for, fastslår han.

Han vender tilbage til Hedensted allerede nu for at spille indefodbold på det meget vindende hold med Mikkel Thisgaard, Lasse Dahl og Ronni Nordnæs og træner Kasper Adelfred.

Annonce

Tidligere VB'er

Mirsad Suljics forældre er fra Bosnien.

- De flygtede til Danmark under borgerkrigen og mødte hinanden under flugten. Min mor var kun 15 år. Hun blev gravid og fødte min storebror. Jeg er født i Sønderborg. Mine forældre flyttede til Bredballe, hvor de stadig bor, og jeg startede i VB. Dengang havde jeg også Brian Rasmussen som træner. Han lærte mig meget, som jeg stadig kan bruge i dag.

- Som U15-spiller fik jeg at vide, at de gerne ville prøve mig som venstre back. Det ville jeg ikke. Jeg så mig ikke som back. I stedet flyttede jeg til AC Horsens og fik en to-årig kontrakt. Jeg har haft Mads Lyng, Kim Oyan, Claus Troelsen og Søren Matz som træner i AC Horsens.

- Nu ser jeg frem til at få mine gamle trænere i Hedensted Brian Rasmussen og Kasper Adelfred igen, siger han.

Mirsad Suljic har været savnet i Hedensted. De har ikke kunnet udnytte chancerne, siden Mirsad tog til Thisted. Nu vender han tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Lettet chauffør efter krav om mundbind i bybusserne i Horsens: Bedre sent end aldrig

Horsens

HIC henter stor amerikaner

Annonce