Annonce
Østjylland

Topmøde på vej til Aarhus: Skal sætte retningen for fremtidens Danmark

Foto: Henning Bagger
I 2025 skal Danmark ikke bare være et demensvenligt land, men også en inspirationskilde for andre lande. Det er målet for Demensalliancen, som 22. oktober inviterer til topmøde om demensindsatsen i Danmark.
Annonce

AARHUS: Tirsdag 22. oktober samler Demensalliancen og Aarhus Kommune 15 af landets kommuner på Aarhus Rådhus. Sammen skal de sætte retningen for fremtidens demensvenlige Danmark. Målet med mødet er at udvikle nye løsninger, der kan skabe en bedre hverdag for personer med demens og deres familier - og samtidig gøre hele Danmark mere demensvenligt.

På dagen udkommer også Demensalliancens guide til at være en demensvenlig kommune med seks konkrete anbefalinger. Efter topmøde vil Demensalliancen også viderebringe deltagernes anbefalinger til regeringen.

På mødet deltager blandt andet Jette Skive, rådmand i Sundhed og Omsorg. Hun er generelt glad for den indsats, man allerede yder.

- Vi er i Aarhus stolte af den indsats, vi yder for mennesker med demens og deres pårørende, siger hun i en pressemeddelelse og uddyber:

- Vi ved også, vi kan gøre det endnu bedre og give det voksende antal mennesker med demens endnu bedre hjælp. Derfor glæder vi os til at dele erfaringer med de andre kommuner, og vi håber, at alle landets kommuner vil blive demensvenlige de kommende år.

Annonce

Danmark som inspirationskilde

I Danmark er der op mod 90.000 mennesker, der lever med en demenssygdom. Det betyder, at godt 400.000 danskere er i familie med en person med demens. Det er altså en alvorlig sygdom, forklarer Ældre Sagen, der er en af Demensalliancens partnere.

- Vi må fortsætte og forstærke indsatsen på demensområdet for at blive et forgangsland for resten af verden. Det har været Demensalliancens ambition fra dag ét, siger Bjarne Hastrup, administrerende direktør i Ældre Sagen.

Skal man indfri Demensalliancens mål om, at Danmark i 2025 skal være både et demensvenligt land og en inspirationskilde for andre lande, er der brug for at vi alle står sammen, siger Torben Hollmann, social- og sundhedssektorformand i FOA, der ligeledes er en af Demensalliancens partnere:

- I Demensalliancen har vi samarbejdet med over en tredjedel af landets kommuner, og vi fortsætter kampen for at skabe et Danmark, hvor man aldrig er alene med demens

Topmødeprogrammet indeholder tid til at udvikle og sparre på de mest aktuelle lokale problemstillinger på demensområdet for de deltagende kommuner og debatter for politikere og fagfolk. I alt deltager 180 personer fra de forskellige kommuner på mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Heftig debat om skattestigning: Fra "Hvor er logikken?" til "Giv den nu et ordentligt hak op"

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce