Annonce
Sport

Topholdet HH nedlagde bundholdet FHK

Camilla Madsen og Horsens HK gjorde et byttedyr ud af Fredericia HK i klubbernes møde søndag. Foto: Morten Pape

Horsens HK marcherer fortsat mod ligaen efter storsejr over Fredericia HK. Til gengæld synes FHK at være nedrykningstruet.

Annonce

Fredericia: Topholdet Horsens HK gjorde kort proces med bundholdet Fredericia HK søndag eftermiddag.

FHK vågnede op efter pausen, men der var det for sent. Kampen endte med 32-21 til HH.

FHK's herrer havde spillet inden kampen, og stort set hele hallen var tømt for tilskuere. HH's fanklub medbragte dog en vis stemning: En mand med en tamburin og en mand med en lille koklokke forsøgte at fremmane en god præstation.

Om det var denne besynderlige musikalske kombination, der fik Horsens HK til at vinde, er umuligt at sige. Men vinde gjorde topholdet, og det på overbevisende facon. HH var et par klasser over FHK, hvilket de to klubbers positioner i tabellen viser med al ønsket tydelighed, og Sofie Fynbo Larsen var decideret brutal mod hjemmeholdet med sine otte træffere.

Efter 15 minutter stod der 11-4 til de gule gæster, og det så ud som om, at det eneste, der kunne redde FHK, var et meteornedslag i tHansen Arena.

HH nåede at komme foran med 14-4, før gæsterne gik ned i kadence og lod FHK slippe ind for en stund. Værterne kom på 15-7, og HH-træner Henrik Okkerstrøm smed det grønne timeout-kort. Det var en markering af, at han ikke ville se mere slendrian.

HH var dog på intet tidspunkt i nærheden af at smide sejren. I pausen stod der 18-11 til gæsterne.

Fredericia HK-Horsens HK 21-32 (11-18)

1. division, kvinderMål for FHK: Mette Lassen 6, Maria Højgård 3, Laura Ditlevsen 3, Signe Ullstad 2, Maria Husted 2, Nadja Martinsen 2, Mareike Züger 2, Ida Møller 1,

Mål for HH: Sofie Fynbo Larsen 8, Camilla Madsen 5, Emily Baunsgaard 4, Charlotte Bisser 4, Märtha Hedenquist 3, Marie Louise Nissen 3, Steinunn Hansdottir 3, Laura Nørgaard 1, Camilla Sommer 1.

Signe Ullstad og FHK forsøgte at nedbryde den gule mur, men det lod sig ikke gøre. Foto: Morten Pape
Annonce

Top og bund

HH blev lullet i søvn af sin føring, og FHK begyndte at spille ganske udmærket håndbold. Det gav for en stund en relativt tæt kamp. Mette Lassen reducerede til 20-17 for hjemmeholdet, og HH havde stor vanskeligheder ved at få spillet til at hænge sammen.

- Vi spillede de ringeste minutter, vi nogensinde har gjort. Jeg kan ikke forklare, hvad der skete, sagde HH-træner Henrik Okkerstrøm.

Hans modpart, Ana Razdorov, var modsat godt tilfreds med FHK's spil.

- Det viser, at vi godt kan spille håndbold, og det er det, som pigerne skal tage med sig fra den her kamp. De kan godt, sagde FHK-træneren.

Målvogter Lærke Sofie Sørensen kom dog ind for topholdet og begyndte at redde bolde. Det blev afgørende. HH begyndte at score igen, og gæsterne førte med 23-17 midtvejs i anden halvleg. Meteornedslaget kom aldrig.

Annonce

De kan godt spille

Ana Razdorov på hjemmeholdets sidelinje forsøgte at brøle kampånd i sine spillere, men HH var for stor en udfordring for FHK. HH-træner Henrik Okkerstrøm var mere rolig. Gæsterne var i kontrol stort set fra start til slut.

Kampen endte 32-21 til gæsterne, og det er efterhånden svært at se, hvordan HH i toppen af rækken skal kunne undgå at rykke op. HH er syv point foran Sønderjyske og DHG på anden- og tredjepladsen.

- Spørg mig om det igen om 14 dage, når vi har mødt DHG og Sønderjyske. Vinder vi over de to hold, ser det godt ud, sagde Henrik Okkerstrøm med et smil.

For Ana Razdorov er virkeligheden en helt anden. Mange spår FHK til at rykke ned, men cheftræneren ser stadig lyset.

- De næste par kampe bliver afgørende. Dem skal vi vinde. Jeg forsøger at sige til spillerne, at de ikke skal kigge på tabellen, for de kan godt spille håndbold. En sejr kan rykke rigtig meget, sagde hun.

FHK møder i de kommende kampe Vendsyssel og Ringsted, der ligger på en ottende- og tiendeplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce