Annonce
Erhverv

Selvstændig efter 30 år i branchen: Tom vil redde firmaerne fra at spilde deres messe-budget

En messestand er ikke bare en messestand. Det har Tom Grouleff fundet ud af efter ca. 30 år i branchen - og nu er han gået egne veje fopr at hjælpe firmaerne til at få det maksimale ud af deres tid. Foto: Søren E. Alwan
Efter knap 30 år i messebranchen har Tom Grouleff fra Kragelund utallige gange set små og store virksomheder forpasse muligheden for at få fuld udbytte på messer over hele verden. Nu er han sprunget ud som selvstændig.

Kragelund: Blandt store og mindre virksomheder i alle afskygninger er der en forståelse for, at der er god værdi i at være repræsenteret på alverdens messer.

Men hvordan griber man det an, hvis man ikke har den fjerneste viden om opstilling af standen, og forøvrigt også har så travlt i hverdagen, at der ikke er tid til at dedikere mandskabstimer til projektet?

Siden 1. april har det været en mulighed blot at overlade det hele til Tom Grouleff, som i sit nystartede firma Fair Supply netop specialiserer sig i at håndtere alt det lavpraktiske og samtidig sørger for maksimalt udbytte af sine messe-midler.

- De små firmaer bliver bedre, men jeg har eksempelvis lige været på HI Messen (i Herning, med over 700 udstillere, red.), og der var flere, hvor man tænkte "nej nej nej". Alt for tit ser jeg, at en direktør uddelegerer opgaven til nogle sælgere, og udover at det fratager dem flere dages salgsarbejde, så bliver resultatet også derefter. Det er ærgerligt - særligt med tanke på, hvor mange penge firmaet formentlig har brugt på standen, siger Tom Grouleff.

Og han ved, hvad han snakker om. Siden 1989 har den nu 60-årige mand fra Kragelund bygget stande for eksempelvis Danish Crown og Palsgaard i både Europa og Fjernøsten. Nogle har kostet knap en mio. kr. blot for pladsen.

- Sådan nogle beløb smider de selvfølgelig ikke efter det uden grund. De har simpelthen set lyset i, at det giver rigtig meget at være på messer. Men det kræver også, at man udnytter sine kvadratmeter, for ellers er det rigtig mange penge at betale for et stykke beton, folk bare går forbi, siger Tom Grouleff.

Annonce
Sælgere har en masse kompetencer. Men det er sjældent at planlægge en messe, så ofte ender det med, at der står to fortabte sælgere lige inden start og kæmper med bannere, skilte og stativ.

Tom Grouleff, ejer, Fair Supply

Når han vælger at blive selvstændig nu, hænger det primært sammen med ønsket om at få mere kundekontakt og desuden kunne følge opgaverne helt til dørs. Samtidig betyder den efterhånden fremskredne arbejdsalder, at der ikke længere var tid til at overveje beslutningen i flere år.

Af samme grund har Tom Grouleff heller ingen tanker om, at han skal vokse sit virksomhed til en kæmpe spiller med masser af ansatte. Snarere finder han glæden i at servicere mindre kunde med stande i størrelsesordenen op til 30-40 kvm.

- Det passer med, hvad jeg kan klare at opsætte ene mand - og så er jeg også sikker på, at kvaliteten er i orden. Og så er der heller ingen tvivl om, at det oplæg til en planløsning, jeg er blevet enig med kunden om, også stemmer overens med det, de møder frem til, når messer begynder, siger Tom Grouleff.

Ud over alt det administrative arbejde i privaten, har han lejet lagerlokaler, hvor han har udstyret til enhver stand stående.

Farven på tæppet er et af de simple greb i lommen, der kan lokke flere potentielle kunder ind i ens messestand. Foto: Søren E. Alwan
Tom Grouleff har intet ønske om at vokse sit firma til en eksorbitant størrelse. Han foretrækker at holde sig til kunder, hvor han selv kan håndtere alt fra planlægning til opsætning. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce