Annonce
Horsens

Tom børnehave rives ned til fordel for parkeringspladser

Børnegården i Emil Møllers Gade huser ikke længere børn, og nu skal matriklen ryddes til fordel for parkeringspladser. Arkivfoto: Morten Pape
Børnene fra Børnegården i Emil Møllers Gade er flyttet, og nu skal grunden bruges til midlertidige, gratis, parkeringspladser.

Horsens: Bilisterne får om få måneder 56 ekstra gratis parkeringspladser tæt på midtbyen.

Det sker, når den nu forladte børnehave Børnegården i Emil Møllers Gade 71-73 bliver revet ned. Børnene er flyttet til Dusines Hus på Robert Holms Vej, og nu skal grunden bruges som midlertidig parkeringsplads. Det har økonomi- og erhvervsudvalget netop besluttet.

I budgetforliget for 2020 prioriterer forligspartierne, at der etableres midlertidige parkeringsarealer i midtbyen, indtil de planlagte p-huse står klar. Det kan for eksempel være ved at etablere parkeringspladser på arealer, som midlertidigt står tomme efter nedrivning, som det bliver tilfældet med Børnegården.

I alt investerer kommunen 1,75 millioner kroner i nedrivningen af børnehaven og etablering af en grusparkeringsplads med plads til 56 biler. Det vil ikke være tilladt for lastbiler at parkere på arealet.

Artiklen fortsætter under kortet.

Annonce
Et forsigtigt bud fra mig er, at arealet vil være p-plads de næste to-tre-fire år.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens

P-plads de næste to-fire år

Borgmester Peter Sørensen (S) forventer, at nedrivningen går i gang i første kvartal næste år.

- Nedrivningen skal konfirmeres af byrådet på mandag, og så skal vi finde et firma, der kan stå for arbejdet, men min forventning er, at p-pladsen vil være klar til brug i slutningen af første kvartal 2020, siger han.

Parkeringspladserne er midlertidige, og borgmesteren forventer, at de vil være tilgængelige de næste to-fire år.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at arealet ligger lige op til godsbanearealet, som DSB har ambitioner om at byudvikle. Arealet vil formentlig komme i spil i den forbindelse, men snakken om godsbanearealet er først lige gået i gang. Et forsigtigt bud fra mig er, at arealet vil være p-plads de næste to-tre-fire år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Erhverv For abonnenter

Håndværk og håndmadder giver smør på brødet: Otte nye regnskaber fra lokale firmaer

Annonce