Annonce
Horsens

Tom børnehave rives ned til fordel for parkeringspladser

Børnegården i Emil Møllers Gade huser ikke længere børn, og nu skal matriklen ryddes til fordel for parkeringspladser. Arkivfoto: Morten Pape
Børnene fra Børnegården i Emil Møllers Gade er flyttet, og nu skal grunden bruges til midlertidige, gratis, parkeringspladser.
Annonce

Horsens: Bilisterne får om få måneder 56 ekstra gratis parkeringspladser tæt på midtbyen.

Det sker, når den nu forladte børnehave Børnegården i Emil Møllers Gade 71-73 bliver revet ned. Børnene er flyttet til Dusines Hus på Robert Holms Vej, og nu skal grunden bruges som midlertidig parkeringsplads. Det har økonomi- og erhvervsudvalget netop besluttet.

I budgetforliget for 2020 prioriterer forligspartierne, at der etableres midlertidige parkeringsarealer i midtbyen, indtil de planlagte p-huse står klar. Det kan for eksempel være ved at etablere parkeringspladser på arealer, som midlertidigt står tomme efter nedrivning, som det bliver tilfældet med Børnegården.

I alt investerer kommunen 1,75 millioner kroner i nedrivningen af børnehaven og etablering af en grusparkeringsplads med plads til 56 biler. Det vil ikke være tilladt for lastbiler at parkere på arealet.

Artiklen fortsætter under kortet.

Et forsigtigt bud fra mig er, at arealet vil være p-plads de næste to-tre-fire år.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens

Annonce

P-plads de næste to-fire år

Borgmester Peter Sørensen (S) forventer, at nedrivningen går i gang i første kvartal næste år.

- Nedrivningen skal konfirmeres af byrådet på mandag, og så skal vi finde et firma, der kan stå for arbejdet, men min forventning er, at p-pladsen vil være klar til brug i slutningen af første kvartal 2020, siger han.

Parkeringspladserne er midlertidige, og borgmesteren forventer, at de vil være tilgængelige de næste to-fire år.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at arealet ligger lige op til godsbanearealet, som DSB har ambitioner om at byudvikle. Arealet vil formentlig komme i spil i den forbindelse, men snakken om godsbanearealet er først lige gået i gang. Et forsigtigt bud fra mig er, at arealet vil være p-plads de næste to-tre-fire år, siger han.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Annonce