Annonce
Horsens

Tom børnehave rives ned til fordel for parkeringspladser

Børnegården i Emil Møllers Gade huser ikke længere børn, og nu skal matriklen ryddes til fordel for parkeringspladser. Arkivfoto: Morten Pape
Børnene fra Børnegården i Emil Møllers Gade er flyttet, og nu skal grunden bruges til midlertidige, gratis, parkeringspladser.

Horsens: Bilisterne får om få måneder 56 ekstra gratis parkeringspladser tæt på midtbyen.

Det sker, når den nu forladte børnehave Børnegården i Emil Møllers Gade 71-73 bliver revet ned. Børnene er flyttet til Dusines Hus på Robert Holms Vej, og nu skal grunden bruges som midlertidig parkeringsplads. Det har økonomi- og erhvervsudvalget netop besluttet.

I budgetforliget for 2020 prioriterer forligspartierne, at der etableres midlertidige parkeringsarealer i midtbyen, indtil de planlagte p-huse står klar. Det kan for eksempel være ved at etablere parkeringspladser på arealer, som midlertidigt står tomme efter nedrivning, som det bliver tilfældet med Børnegården.

I alt investerer kommunen 1,75 millioner kroner i nedrivningen af børnehaven og etablering af en grusparkeringsplads med plads til 56 biler. Det vil ikke være tilladt for lastbiler at parkere på arealet.

Artiklen fortsætter under kortet.

Annonce
Et forsigtigt bud fra mig er, at arealet vil være p-plads de næste to-tre-fire år.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens

P-plads de næste to-fire år

Borgmester Peter Sørensen (S) forventer, at nedrivningen går i gang i første kvartal næste år.

- Nedrivningen skal konfirmeres af byrådet på mandag, og så skal vi finde et firma, der kan stå for arbejdet, men min forventning er, at p-pladsen vil være klar til brug i slutningen af første kvartal 2020, siger han.

Parkeringspladserne er midlertidige, og borgmesteren forventer, at de vil være tilgængelige de næste to-fire år.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at arealet ligger lige op til godsbanearealet, som DSB har ambitioner om at byudvikle. Arealet vil formentlig komme i spil i den forbindelse, men snakken om godsbanearealet er først lige gået i gang. Et forsigtigt bud fra mig er, at arealet vil være p-plads de næste to-tre-fire år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Annonce