Annonce
Hedensted

Tog sit arbejdsliv op til revision: Kevin sprang fra speditør til lærer og fotograf

43-årige Kevin Welk fra Juelsminde har sagt farvel til en karriere indenfor spedition og logistik. I stedet er han ved at uddanne sig til lærer samtidig med, at han driver sit eget firma Kevin Welk Fotografi. Foto: Mads Dalegaard
Kevin Welk fra Juelsminde har taget sit arbejdsliv op til revision. Efter 20 år i logistik- og transportbranchen har han i stedet kastet sig over læreruddannelsen, samtidig med, at han driver sit eget firma, Kevin Welk Fotografi.

Juelsminde: 43-årige Kevin Welks liv har været omskifteligt på det seneste. Fra et liv i Tvingstrup ved Hovedgård med kone og datter og et logistikjob i en fødevarevirksomhed i Stilling til et helt nyt liv i Juelsminde med en ny familie, læreruddannelse og sin egen fotovirksomhed, som han arbejder på at flytte fra Hundslund ved Odder til Juelsminde, hvor han bor nu. Noget der netop er lykkedes ham, idet han har fundet egnede lokaler på Gammelgårdsvej i Juelsminde pr. 1. april 2021.

Omskifteligheden startede i 2019, da hans daværende kone døde af kræft. Efter noget tid fandt Kevin Welk en ny kæreste i Juelsminde, som han og datteren på 14 år nu er flyttet sammen med i en villa på Rousthøjs Allé, mens huset i Tvingstrup er sat til salg.

Sagde sit job op i maj

- Ja, der er da sket lidt på det seneste. Jeg er sådan set i gang med at starte et helt nyt liv op, Kevin Welk.

I maj måned i år valgte han således at sige sit logistikjob hos fødevarevirksomheden Falengreen i Stilling op.

- Jeg gad bare ikke logistikbranchen mere. Nu har jeg ikke lavet andet i 20 år, og det er blevet en mere og mere rå branche, hvor det kniber voldsomt med at tale pænt til hinanden, og det gider jeg ikke rigtig stå model til længere. Jeg har lyst til at lave noget helt andet i den resterende del af mit arbejdsliv, fortæller Kevin Welk.

Annonce

Læser til lærer

I stedet er han startet på meritlæreruddannelsen med tysk, dansk og historie som linjefag. Ved siden af det driver han fortsat sin fotovirksomhed Kevin Welk Fotografi.


Jeg vil jo stadig væk gerne dyrke det menneskelige aspekt, og det giver bare rigtig god mening for mig at have med mennesker at gøre, der gerne vil lære noget.

Kevin Welk, lærerstuderende og fotograf


- Jeg vil jo stadig væk gerne dyrke det menneskelige aspekt, og det giver bare rigtig god mening for mig at have med mennesker at gøre, der gerne vil lære noget. Tysk er jo mit andet modersmål på grund af min sønderjyske baggrund, så det er jo oplagt, at jeg skal undervise i det på et tidspunkt. Og meget gerne overfor nogle, der har valgt faget til, siger Kevin Welk, der allerede nu er i gang i rollen som underviser, idet han er tilknyttet Skolen i Midten i Hornsyld som vikar.

Annonce

Fotobiksen kører videre

Han er færdig med sin læreruddannelse i 2023. Han vil herefter være åben i forhold til hvilke jobmuligheder, der måtte byde sig til.

- Det kunne være folkeskole, efterskole, VUC eller tolkeservice, siger Kevin Welk, der dog agter at holde fast i sin fotovirksomhed, selv om han pludselig skulle stå med et fast lærerjob.

- Det er et kreativt frirum for mig, som jeg hygger mig med at nørde igennem med. Jeg er ikke udlært fotograf, så jeg kalder mig i stedet for autodidakt fotoentusiast. Jeg prøver hele tiden at udvikle mig både teknisk og kreativt, siger Kevin Welk, der blandt andet er tilknyttet Smuk Fest som frivillig fotograf.

Annonce

Siger nej til spædbørn

- Jeg er faktisk ikke vild med at få alt for mange opgaver i rap, fordi det kan forstyrre den kreative proces, så slutresultatet måske ikke lever op til de forventninger, som jeg har til mig selv, siger Kevin Welk, der ikke har andre ambitioner med firmaet, end at der løbende er råd til at købe nyt udstyr, og at det ellers bare løber rundt, når moms og skat er betalt.

Det er primært voksenportrætter han gør i. Typisk til erhvervslivet, fester, events og rollespil med videre. Bryllupsfotos og børneportrætter laver han naturligvis også, men siger nej til spædbørn.

Kevin Welk er en inkarneret fotonørd og driver i den forbindelse sin egen fotovirksomhed Kevin Welk Fotografi, som er et kreativt frirum for ham. Foto: Mads Dalegaard

Karriereskift - nye artikelserie

Folkebladet har sat sig for at portrættere en række personer fra Hedensted Kommune, der alle har det til fælles, at de har foretaget et karrierespring.

Det vil sige det at droppe en måske mangeårig uddannelse og beskæftigelse til fordel for noget helt nyt.

Læs om deres overvejelser om, hvorfor de valgte at skifte karriere, og hvad det nye job har gjort ved dem - både på det faglige og det personlige plan.

Kevin Welk

Kevin Welk er oprindeligt fra Rødekro.

Han er udlært speditør hos transportfirmaet Andreas Andresen A/S og har siden arbejdet for blandt andre Maersk-Zeeland, DSV, DLA Agro og fødevarevirksomheden Falengreen i Stilling.

Kevin Welk Fotografi har lokaler i Hundslund ved Odder, men har i nogen tid ledt efter egnede lokaler tættere på Juelsminde. Det er nu lykkedes, idet han har fundet lokaler på Gammelgårdsvej i Juelsminde pr. 1. april 2021.

Kevin Welk Fotografi har eksisteret siden 2013 og tilbyder professionelle fotos til både private og erhvervsdrivende – on location eller i eget studie.

Han tilbyder et bredt udvalg af fotoopgaver: Erhvervsportrætter, produktfotos, bryllupsbilleder, konfirmandfotos og børneportrætter med mere.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce