Annonce
Ikast-Brande

Tocifret millionindtægt fra salg af gasselskab

Det får det ikke den helt store likviditetsmæssige betydning, men det er stadig en klog og en rigtig beslutning, fastslog borgmester Ib Lauritsen (V).

Ikast-Brande: HMN Naturgas I/S’ salg af HMN Gasnet til Energinet har udløst en samlet betaling på 1,4 mia. kr. til ejerkommunerne.

Heraf udgør Ikast-Brande Kommunes andel godt 20 mio., men staten har sørget for, at kommunerne ikke solder pengene op: Ejerkommunerne har kunnet vælge mellem at betale en afgift på 60 % og få resten af pengene udbetalt her og nu, eller at betale en afgift på 20 % og få resten af beløbet udbetalt i 10 lige store rater i løbet af de næste 10 år.

Inden afgiften beregnes, har kommunerne dog fået lov til at fratrække det beløb, de oprindeligt indskød som kapital i selskabet, for Ikast-Brande Kommunes vedkommende ca. 5,6 mio. kr.

Dermed havde Ikast-Brande Kommune valget mellem at aflevere knap 9 mio. til staten og få resten af pengene nu eller at aflevere knap 3 mio. mod at få pengene over 10 år, og et enigt byråd valgte at følge anbefalingen fra Kommunernes Landsforening (KL) om at gøre det sidste.

Dermed får det ikke den helt store likviditetsmæssige betydning, men det er stadig en klog og en rigtig beslutning, fastslog borgmester Ib Lauritsen (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Uaktuelle informationstavler fjernes

Annonce