Annonce
Alarm 112

To yngre mænd fængslet i fire uger: Den ene havde bestillingsliste på designmøbler på sin mobiltelefon

Tirsdag blev makkerparret varetægtsfængslet i fire uger, efter at politiet tog dem på fersk gerning med varevognen fyldt med stjålne designermøbler ved Søndervig. Foto: Michael Bager
Mænd erkendte en stribe sommerhusindbrud i Søndervig-området. De blev snuppet tirsdag nat med deres varevogn fyldt med designmøbler.

Søndervig: Det er foreløbigt slut med at tage på tyvetogt ved Vestkysten for en 23-årig mand fra Syddjurs og en 29-årig mand fra Horsens.

Tirsdag blev makkerparret varetægtsfængslet i fire uger, efter at politiet tog dem på fersk gerning med varevognen fyldt med stjålne designermøbler ved Søndervig tidligere på natten. Møblerne stammer ifølge anklagemyndigheden fra fire-fem indbrud i netop Søndervig-området, blandt andet har der været indbrud på Nordsøvej.

De to mænd erkendte delvist designtyverierne under grundlovsforhøret ved retten i Herning, oplyser anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Flemming Hother.

Han ønskede, at retten lukkede dørene til grundlovsforhøret, så offentligheden ikke fik informationer om de to mænd og deres gøren og laden. Men retten valgt ikke at følge hans anmodning.

Annonce

Liste over tyvekoster

Ifølge anklageren kom politiet på sporet af gerningsmændene, fordi ordensmagten holdt et ekstra øje med den ene af mændene i forbindelse med en anden sag.


Da politiet fik kigget nærmere på den ene mands mobiltelefon, viste den sig at indeholde en detaljeret adresseliste, hvor 'varer' som standerlamper og stole var noteret i parentes efter adressen.


Ingen af de to mænd kunne bortforklare tyvekosterne i bilen. Da politiet fik kigget nærmere på den ene mands mobiltelefon, viste den sig at indeholde en detaljeret adresseliste, hvor 'varer' som standerlamper og stole var noteret i parentes efter adressen.

Ifølge anklageren tyder alt på, at han har været forbi en lang række sommerhuse for at undersøge, hvilke designmøbler han var interesseret i.

Efterfølgende har han fabrikeret en slags huskeseddel eller bestillingsliste på de kostbare og letomsættelige effekter fra sommerhusene.

Annonce

På spil igen

På grund af listen fra mobiltelefonen mente dommeren, at der var risiko for, at møbeltyven ville slå til igen - og valgte af den årsag at varetægtsfængsle ham, oplyser Flemming Hother.

Den anden gerningsmand blev fængslet, fordi retten mente, at der var risiko for, at han ville samstemme sin forklaring med andre personer.

Der har siden efteråret været lang over 20 indbrud i sommerhuse langs kysten i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Men især Søndervig har været plaget af design-tyvene, der er gået målrettet efter blandt andet Syver-stole og PH-lamper.

Lokalpolitiet i Herning står bag anholdelsen af de to østjyske mænd, der nu er fængslet. Politiet ønsker dog ikke at kommentere på sagen, da der stadig venter en masse efterforskning, heriblandt at undersøge om der er mulige medgerningsmænd og aftagere af de dyre designmøbler og lamper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce