Annonce
forside

To voldtægter skæmmer billede af fredelig Smukfest

Kriminaliteten er lav på Smukfest. Men der har været flere tilfælde af vold og voldtægt end tidligere. To voldtægtssager og seks voldssager. Her ses orkestret Magtens Korridorer ved koncerten på Bøgescenen 12. august.

Politiet har flere sager om vold og voldtægt end i de foregående år. Men kriminaliteten på Smukfest er lav.

Den årlige musikfestival i Skanderborg, kaldet Smukfest, har haft færre anmeldelser af kriminalitet end i de foregående år, viser en opgørelse fra Sydøstjyllands Politi.

Dog skæmmes billedet af to anmeldelser af voldtægt.

I en af sagerne er en 19-årig mand fra Viborg anholdt og varetægtsfængslet. Han har ifølge politiets sigtelse voldtaget en 21-årig kvinde fra Odense.

Kvinden har i sin anmeldelse til politiet fortalt, at hun natten til fredag blev voldtaget på festivalens campingområde.

Fredag eftermiddag blev den mistænkte anholdt, og en dommer ved Retten i Kolding vurderede lørdag, at der var en tilstrækkelig underbygget mistanke mod manden og valgte derfor at varetægtsfængsle ham.

Den anden anmeldelse om voldtægt har politiet ikke meldt offentligt ud om i detaljer.

Ved de seneste to festivaler har der ifølge politiets opgørelse ikke været nogen anmeldelser af sædelighedskriminalitet.

Også på voldsområdet har politiet i år lidt flere sager end i de foregående år. Det er dog forholdsvis få sager, der er tale om, nemlig seks i alt.

De hyppigste former for kriminalitet er berigelse - altså for eksempel tyveri - og overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Her har politiet oprettet henholdsvis 21 og 59 sager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Gasledning gravet over ved Silvan

Læserbrev

Tidligere formand i replik til Tommy Poulsen: Årene med Team Horsens var ikke én mands arbejde

Læserbrev: Når man læser Tommy Poulsens sportskommentar 8. december ("Stor forskel på Vejle og Horsens", red.), kan man få den opfattelse, at årene med Team Horsens var én mands arbejde. Det er ikke sandt. Jeg havde mange gode medspillere i bestyrelsen og blandt sponsorerne. Uden dem ikke noget at være formand for. Man kan også få indtryk af, at der slet ikke er nogen, der gør en indsats for eliteholdene i 2019. Det er heller ikke sandt. HH's damer har nu i flere år haft Jørgen Møller og dem omkring ham som store støtter. OL-sejlerne med Anne Marie Rindom i spidsen, som i parentes bemærket for mange år siden sammen med andre sejlerpiger fik et af Team Horsens' små skulderklap-sponsorater, får stor opbakning i projektet "Horsens til OL". Bestyrelse og daglig ledelse i AC Horsens driver vel den superligaklub, som har flest år med plus på regnskabet. Det er vel også en slags støtte. Men Tommy har da ret, når han skriver, at det kunne være dejligt, hvis nogen i Horsens hentede inspiration til at gøre mere. Mange andre byer lod sig tidligere inspirere af Team Horsens.

Annonce